Anumite mașini vor avea interzis pe timpul nopții! Șoferii care nu se conformează vor primi amenzi de până la 5.000 lei

Autoritățile au pus gând rău șoferilor! Anumite mașini nu vor mai avea voie să circule pe perioada de odihnă, iar cei care sunt prinși vor primi amenzi de mii de lei

Mai exact,  mașinile și motocicletele care fac zgomot ar putea fi interzise pe timpul nopții, iar cei  care nu se conformează ar putea primi amenzi de până la 5.000 lei.

Circulația va fi interzisă pe timpul nopții

În București, aproximativ 1,9 milioane de cetățeni sunt nemulțumiți din cauza zgomotului puternic produs de mașini sau de motociclete. Mai mult de atât, principala sursă de poluare fonică din Capitală fiind chiar traficul rutier.

Acestea sunt și cauzele care au dus la noile măsuri.

Când au interzis șoferii

Potrivit unui proiect depus de Gabriel Rău, consilier general din partea USR, cei care  au mașini sau motociclete puternice sau modificate să nu mai poată circula prin oraș în timpul orelor de odihnă pe timpul nopții, între orele 22:00 – 8:00.

În caz contrar, aceștia ar putea primi amenzi de 5.000 de lei, dacă zgomotul produs de acestea depășește 95 de decibeli.

”Proiectul se referă și la mașini și la motociclete, practic orice autovehicul care produce peste 95 de decibeli noaptea. 95 de decibeli înseamnă cât s-ar sparge asfaltul peste noapte. Vorbim de acele persoane care pentru plăcerea lor trezesc sute, poate chiar mii de oameni doar parcurgând un segment de drum noaptea”, a declarat Gabriel Rău, consilier general din partea USR, notează Știrile Pro TV.

Proiectul va fi  votat săptămâna aceasta, în ședința Consiliului General.

Măsurarea zgomotului produs de vehicule se va face prin sondaj de către Poliția Rutieră și Registrul Auto Român (RAR), potrivit capital.ro

Citește și: Vânzarea mașinii nu va fi posibilă fără acest document! Legea se aplică începând cu luna aceasta

A apărut o nouă schimbare pentru toți cei care dețin permis auto

Un alt proiect de lege introduce o schimbare importantă pentru toți cei cu permis auto. Legea completează OUG 195/2002, în sensul stabilirii valabilităţii unui permis auto eliberat pentru categoria B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete.

Potrivit articolului,  permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată, cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

Condiția este ca cei care dețin permis auto trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, dar și să aibă o experienţă de cel puţin 3 ani de conducere, pentru categoria B de vehicule.

Mai mult de atât, șoferii vor trebui să facă dovada absolvirii a 15 ore la o școală de profil, care ar costa aproximativ 1.000 de lei, potrivit capital.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare