Anunțul șefului DSU! Cine se poate vaccina anti-Covid-19 dacă rămân doze nefolosite

Raed Arafat susține că în etapa a doua de vaccinare se pot imuniza și persoanele care nu sunt incluse în etapă, însă doar dacă rămân doze de vaccin nefolosite.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență susține că această metodă a fost folosită și alte state care au început campania de vaccinare COVID. Prin urmare, dacă rămân doze de vaccin COVID, persoanele dornice se pot imuniza.

„Intentia de la Comitet este sa nu se piarda nici o doza. Ce inseamna acest lucru? Daca vezi ca s-au inscris atatia si au venit doar atatia, atunci la diferenta de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat si doresc sa se vaccineze si le folosesti. Chiar daca oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectiva, nu s-au inscris inca. Asta s-a folosit si in alte tari. Oamenii care se inscriu trebuie sa fie responsabili. Daca te-ai inscris, atunci te duci. Daca nu vrei sa te duci, nu te inscrii”, a declarat Arafat la Digi FM.

Condiția prin care persoanele neincluse în a doua etapă de vaccinare se pot imuniza. Raed Arafat susține că România va primi seringi noi pentru a folosi dintr-un flacon șase doze de vaccin COVID produs de Pfizer/Biontech.

„Nu e chestie de modificare de prospect, este chestie de modificare a seringilor. Seringile au un asa zis spatiu mort, adica se pierde o parte din doza si atunci daca se foloseste alt timp de seringi, cu un spatiu mort mult mai mic, se pot folosi 6 doze in loc de 5 doze. A sasea doza se pierdea in spatiul mort al seringii, adica ramanea o parte din lichid in seringa. Daca vom aplica noile seringi, si Romania va avea noile seringi, atunci se va putea folosi si a sasea doza, care altfel era pierduta”, a adăugat șeful DSU.

A doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID a început astăzi, 15 ianuarie. Startul a fost dat chiar de președintele Klaus Iohannis, care a ales să se vaccineze în fața presei. Peste 5,5 milioane de romani se pot programa pentru imunizare, mai exact persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din mai multe domenii, considerate esențiale.

Vezi și

A izbucnit un scandal uriaș în Poliție! ‘Uite, măi prăpăditule!’, ‘Fugi înapoi la nașul tău și pupă-i ghiulul’, ‘Tu mă ameninți pe mine?’

SURSE Lucian Bode ar urma să dea startul la ‘execuții’! Bogdan Despescu ar avea zilele numărate în fruntea MAI!

Super veste pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare