sursa foto:  economica.net

Apare o centrală electrică în România! Complexul Energetic Oltenia, deținut de Statul Român, s-a înțeles cu Tinmar Energy

Urmează să apară o centrală electrică în România, după ce Consiliul Concurenței și-a dat acordul. Aceata va fi creată în urma unui parteneriat între Complexul Energetic Oltenia, deținut de Statul Român, și Tinmar Energy SA.

Astăzi Consiliul Concurenţei a autorizat operațiunea prin care Complexul Energetic Oltenia SA și Tinmar Energy SA creează împreună o companie pentru a realiza o centrală electrică cu ciclu combinat (Combined Cycle Gas Turbine – CCGT).

Complexul Energetic Oltenia SA, deținut de statul român, își desfășoară activitatea în domeniul mineritului, al producerii de energie electrică pe bază de combustibili fosili și al furnizării de energie termică la nivel local.

Tinmar comercializează produse petroliere, este furnizor de energie electrică, de gaze naturale și producător de energie electrică din resurse regenerabile.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial, informează Consiliul Concurenței.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare