sursa foto:  gds.ro

Apare o nouă firmă de asigurări RCA pe piața din România! Astăzi a primit undă verde

Apare o nouă firmă de asigurări RCA pe piața din România. Consiliul Concurenței a autorizat astăzi tranzacția.

Consiliul Concurenței a autorizat, joi, tranzacția prin care Safety Broker de Asigurare S.A. intenționează să preia activitatea de intermediere în asigurări realizată de Globasig Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L. în România.

Practic, Safety Broker se extinde acum și pe piața asigurărilor auto.

Detalii despre Safety Broker

Safety Broker de Asigurare S.A. desfășoară activități de intermediere pentru toate clasele de asigurări de viață și generale, inclusiv emiterea de contracte de asigurare și încasarea primelor de asigurare în numele companiilor de asigurări, având o acoperire națională.

Detalii despre Globasig Broker de Asigurare-Reasigurare

Globasig Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L. oferă produse de asigurare auto (CASCO/RCA), pentru bunuri și imobile, pentru călătorii în străinătate și vacanțe, pentru răspundere civilă legală și/sau profesională, pentru transporturi, de viață, sănătate și economii, pentru garanții și riscuri financiare, în agricultură.

„În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din România sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”, se arată într-un comunicat de presă remis Bugetul.ro.

Falimentul Euroins a rămas definitiv

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, la 11 ianuarie, recursul Euroins România. Drept urmare, decizia Tribunalului București, de a declara falimentul Euroins România, la solicitarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), rămâne definitivă.

„Respinge excepţia nulităţii recursului incident invocată de recurentele-reclamante. Respinge recursul principal declarat de reclamantele Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., prin lichidator judiciar provizoriu CITR Filiala Bucureşti SPRL şi Euroins Insurance Group AD şi recursul incident declarat de pârâta Autoritatea de Supraveghere Financiară împotriva sentinţei nr. 745 din 27 aprilie 2023 a Cur?ii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondate.

Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 Cod procedură civilă, astăzi, 11 ianuarie 2024”, a decis Înalta Curte.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare