sursa foto:  Mary Altaffer/AP

Apelul disperat al unui medic român: ‘Este foarte importantă doza booster. Doar cu două doze nu vom putea evita valul 5’

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, medicul Florin Roșu, a lansat un îndemn către românii vaccinați de două ori să își administreze și doza a treia, dacă au mai mult de șase luni de la vaccinare.

 

Este verificat din punct de vedere ştiinţific că titrul de anticorpi este menţinut în organism până la un interval de 6-7 luni. De aceea este foarte importantă doza booster. Atâta timp cât rata de vaccinare se menţine la un nivel atât de scăzut, inclusiv la persoanele care au deja două doze, nu vom putea evita valul 5. Chiar dacă discutăm de o rată de vaccinare de 40%, trebuie să luăm în calcul ceea ce spuneam şi anume că persoanele care nu au efectuat cea de-a treia doză, deşi au făcut primele două doze, pot fi considerate ca persoane nevaccinate”, a declarat Florin Roșu.

Medicul susține că valul cinci va veni imediat după sărbătorile de iarnă.

Aşa cum am preconizat, luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri, sărbătorile de iarnă putând fi celebrate sub auspicii mult mai liniştitoare din punct de vedere epidemiologic. Prevenirea valului cinci, preconizat la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, va putea fi realizată prin creşterea procentului de persoane vaccinate şi testare extinsă”, a mai declarat Florin Roșu, citat de adevarul.ro.

Vezi și:

Medicul Octavian Jurma, avertisment teribil despre noua tulpină sud-africană: ‘Această tulpină are 32 de mutații în proteina spike și a reușit să împrumute cele mai periculoase mutații de la toate tulpinile’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare