sursa foto:  hotnews.ro

Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’

Deputatul PSD, Ciprian Șerban, președintele Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaților, a declarat ”În ultima ședință a Executivului, Guvernul Țeparilor a desăvârșit și atacul la ultimele firme strategice românești. Au călcat în picioare interesul național și au dat liber la vânzarea pe bursă a activelor deținute de stat, în plină pandemie”.

Deputatul PSD de Neamţ a scris, pe Facebook, că măsurile luate în ultimul an demonstrează curentul antiromânesc.

„După o întreagă fanfaronadă în care au bătut cu pumnul în masă că trebuie susţinută producţia românească de măşti, la aproape un an de zile de când pandemia este stăpânul normalităţii noastre, am constatat că guvernul român nu a cumpărat nici măcar o singură mască produsă de firmele româneşti. Măştile româneşti sunt cumpărate de guvernele din Germania, Franţa şi Italia. Guvernele noastre, în schimb, în loc să sprijine firmele din România, au aruncat milioane de euro pe măşti neconforme din China. Vă mai amintiţi? Anul trecut, când rata de infectare creştea galopant erau învinuiţi românii, că nu respectă măsurile. Oare măştile neconforme, achiziţionate de guvernul român, cât au contribuit la răspândirea coronavirusului în rândul românilor?”, a scris Ciprian Şerban.

 

Parlamentarul social-democrat a adăugat că actualul guvern vrea să vândă activele companiilor de stat pentru a acoperi datoriile pe care le-a făcut.

 

„În ultima şedinţă a Executivului, Guvernul Ţeparilor a desăvârşit şi atacul la ultimele firme strategice româneşti. A luat decizia să abroge legea PSD prin care se interzicea vânzarea activelor companiilor româneşti în plină criză. Au călcat în picioare interesul naţional şi au dat liber la vânzarea pe bursă a activelor deţinute de stat, în plină pandemie, în cel mai prost moment şi la cel mai mic preţ. Alte ţări caută soluţii pentru a păstra în siguranţă rezervele naţionale, pentru a proteja capitalul naţional, pentru a ajuta propriile medii de afaceri să facă faţă crizei economice provocată de pandemie. Pentru asta au fost votaţi? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?”, a mai precizat Ciprian Şerban.

El a catalogat situaţia actuală ca fiind „cea mai mare crimă economică din ultimii 31 de ani”.

Ciprian Şerban a menţionat că PSD se va opune în Parlament acestor măsuri şi, dacă va fi nevoie, va protesta în stradă.

Citește și:

Veste importantă pentru milioane de români! De ce tip de pensie pot beneficia cei care nu au cotizat minimum 10 ani

Schimbare radicală! Toți angajații trebuie să știe acest lucru: Ce se întâmplă cu concediul medical

Legea a intrat în vigoare azi! Noi drepturi pentru veteranii teatrelor de operații

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare