sursa foto:  a1.ro

Atac dur la adresa Cris-Tim, privind campania fără E-uri! „Substanță interzisă în UE, toxică și cancerigenă”. Ce spune compania?

Cunoscutul producător de la mezeluri Cris-Tim a demarat, de curând, o impresionantă campanie de promovare a produselor cu „Eticheta curată” – fără E-uri. 

Pe o rețea de socializare, o femeie a criticat dur noile produse Cris-Tim, acuzând că Salamul de vară conține „Caragenan E407, un aditiv interzis în Uniunea Europeană, toxic și cancerigen”.

Vezi și Anunț de senzație! Un important producător de mezeluri renunță la E-uri! În ce investește peste 1 milion de euro

„Multa reclama,multa mediatizare la noile produse CRIS TIM. Crezand ca romanul s-a deșteptat si avem pe piata un produs sănătos azi l-am cumpărat.
Eticheta de pe fata iti ia ochii ,curioasa ce conține am citit si cealaltă eticheta
Printre altele contine CARAGENAN E407 interzis în UE toxic cancerigen ataca tubul digestiv ,ficatul si rinichii,boli de inima,colorant CARMINE E120 rosu stralucitor produs din insecte uscate si zdrobite,NITRIT DE SODIU E250 toxic în contact cu proteina animala ,produce cancer,interzis
Concluzia :
Furioasa l-am aruncat la gunoi
Îi doresc producătorului pofta buna ,sa-l mănânce la micul dejun la prânz si la cina
Eu nu voi mai cumpara aceste produse”, a scris persoana respectivă pe o pagină de socializare.

Despre Caragenan E 407

În anul 2016, a1.ro scria că acesta este un aditiv care afectează grav sistemul digestiv, producând ulcer, cancer de colon și inflamarea mucoaselor intestinale. Are acţiune anticoagulantă şi este toxic pentru rinichi şi ficat. 

Mai mult, sursa citată preciza că Uniunea Europeană interzice folosirea de caragenan degradat în alimente, acesta fiind cel mai dăunator, însă E407 nedegradat poate fi degradat de reacţiile normale ce au loc la nivelul sistemului digestiv. Astfel, masura de interzicere a lui nu are foarte multe efecte benefice asupra sănătăţii umane.

Ce spune Cris-Tim?

Vă transmitem mai jos răspunsul companiei Cris-Tim la solicitarea publicației bugetul.ro, transmisă în data de 25.05.2017, ora 2:33:

Ținem să precizăm că Eticheta Curată de la Cris-Tim, comunicată și promovată în această perioadă, semnalizează că întreaga noastră gamă de mezeluri este fără gluten, fără amidon, fără MDM, fără soia, coloranți sintetici sau monoglutamat de sodiu adăugat. Inovația Etichetei Curate este rezultatul unui efort de cercetare si investiție în tehnologie de peste cinci ani, pe care Cris-Tim l-a facut doar cu gândul de a oferi consumatorilor produse mai sănătoase.

Din păcate, mesajele de pe internet la care faceți referire conțin erori grave și sunt lipsite de fundament legal și științific (studii agreate și implementate de UE). Toate elementele regăsite pe eticheta produselor noastre sunt reglementate atât pe plan național cât și pe plan european. Cris-Tim este un brand care exportă în Europa și, fără respectarea reglementărilor UE, nu am fi putut face aceste vânzări.

Mai exact, Caragenanul este un compus care se extrage din algele roșii și este un element folosit la scară largă în industria alimentară. De asemenea, carminii sunt o substanță colorată care se obține prin extracție în mod natural și sunt reglementați, ca toate elementele din rețetele noastre, conform legislației europene. Nitriții nu fac nici ei excepție de la reglementările europene.

Puteți găsi prevederile legislației europene cu privire la aditivi alimentari în linkurile de mai jos:

– Regulamentul 1333 din 2008 privind aditivii alimentari: http://data.europa.eu/eli/reg/2008/1333/oj

– Regulamentul 1129 din 2011 privind privind lista aditivilor alimentari permiși: http://data.europa.eu/eli/reg/2011/1129/oj

Menționăm că atât înainte de Eticheta Curată cât și după introducerea acestei inovații, toate produsele Cris-Tim au respectat și respectă toate reglementările europene și naționale din industria alimentară. Prin înlăturarea glutenului, a soia, a MDM-ului, a amidonului, a monoglutamatului adăugat și a conservanților sintetici din produse, Cris-Tim a făcut un mare pas înainte pentru a oferi produse mai sănătoase românilor și este în acest sens pionier în industria alimentară locală.

Știm că efortul de cercetare trebuie susținut și vom continua să îmbunătățim rețetele în industria mezelurilor, atât acum cât și în viitor. Spre exemplu, brandul nostru Vitality este primul brand de mezeluri fără E-uri și reprezintă o dovadă a o inovațiilor făcute de noi precum și o țintă pentru toate produsele noastre.

Noi la Cris-Tim credem într-un viitor în care toți oamenii vor mânca sănătos. De aceea, căutăm în permanență tehnologii și metodologii care să ne ajute să mergem mai departe pe drumul inovației puse în slujba consumatorilor, pe care îi respectăm ca pe familia noastră.

Vezi și Cine este românul din spatele afacerilor lui Ion Țiriac

Ce avere are de fapt Regele Mihai și câți bani încasează lunar de la stat

Viceguvernator BNR, semnal de ALARMĂ pentru Dragnea și Grindeanu

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.