sursa foto:  zf.ro

Cine este românul din spatele afacerilor lui Ion Țiriac

Ion Țiriac este cel mai bogat român din lume, acesta având afaceri în multiple domenii. Investițiile inteligente i-au adus peste 1 miliard de dolari și l-au plasat pe locul 1694 în topul Forbes. Asigurările și serviciile bancare au fost principalele surse de fabricat bani pentru fostul jucător de tenis.

Țiriac însă nu-și putea conduce însă imperiul de unul singur, așa că din 2014 și-a angajat un CEO cu multă experiență și performanțe notabile în domeniul antreprenoriatului. Este vorba despre Dragoş Dinu (50 de ani) care conduce activitatea a peste 15 firme cu activităţi în domenii variate, de la auto şi imobiliar până la servicii financiare, property management sau energie, cu afaceri de sute de milioane de euro.

Vezi și Ce avere are de fapt Regele Mihai și câți bani încasează lunar de la stat

Este de formaţie inginer mecanic, absolvent al Facultăţii de Maşini şi Utilaje, un domeniu pentru care spune că nu avea vreo înclinaţie specială, iar la absolvirea facultăţii, în 1991, s-a angajat în cadrul unei entităţi de stat, o experienţă despre care spune că l-a determinat să renunţe la domeniul pentru care se pregătise în facultate, scrie Business Magazin. A intrat în contact cu mediul privat şi a avut o revelaţie, descoperind un sistem diferit organizat.

Anterior numirii sale la conducerea Ţiriac Holdings, Dinu a fost circa un an CEO al retailerului electro-IT Domo, cu afaceri de 132 de milioane de euro în 2013. În perioada 1994 – 2008 a lucrat în cadrul A&D Pharma, ultimii şase ani în poziţia de CEO; aproape întreaga sa carieră a fost construită în companii antreprenoriale.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare