sursa foto:  realitateaoltului.ro

Atenție! Au apărut tâlhari de pandemie, cu măști de protecție și mănuși! Poliția Capitalei a intervenit astăzi în forță

În cadrul unui comunicat de presă, Poliția Capitalei anunță că au fost prinși tâlhari de pandemie, cu măști de protecție și mănuși. DGPMB informează că bărbații au fost prinși.

În cursul acestei dimineţi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti –Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a pus în aplicare şase mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 61 de ani fiind conduşi la audieri.

În fapt, în data de 24 aprilie a.c., o femeie a sesizat prin sistem 112 că fiul său, de 29 de ani, a anunţat-o că au pătruns în locuinţa sa mai multe persoane şi l-au agresat, după care i-au sustras o sumă importantă de bani.

La adresa indicată s-au deplasat de urgenţă poliţişti din cadrul Secţiei 13, ulterior cazul fiind preluat de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei.

Au fost efectuate cercetarea la faţa locului, audieri şi investigaţii, iar în urma probatoriului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 39 şi 61 de ani, în data de 24 aprilie a.c., s-ar fi deplasat la adresa din sectorul 3, unde trei ar fi urcat la apartament, iar cel de-al patrulea ar fi rămas să supravegheze zona.

Ulterior, cei trei, prin declararea în fals a unei calităţi oficiale, ar fi pătruns în apartament şi ar fi imobilizat persoana vătămată, după care ar fi sustras bani, un card bancar şi un telefon mobil, prejudiciul fiind estimat la 80.000 de lei.

Bărbaţii purtau măşti faciale de protecţie şi mănuşi.

În această dimineaţă, în urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, inclusiv un autoturism. În urma audierilor, cei patru au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi instanţei.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Vezi și

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare