Atenție! Cei care stau la bloc vor fi obligați

Cei care stau la bloc sunt vizați de noile reguli, privind autorizațiile pentru noile standarde de temperatură, confort, dar și calitate a aerului. 

Potrivit noilor reguli și calcule din standardul român de performanță energetică, adică documentul publicat luna trecută, baia este încăperea din casă în care ar trebui să fie 22 de grade. În dormitor e la fel de cald ca în sufragerie, +20 de grade, normele trecute prevedeau 18, iar la bucătărie e ca pe hol, doar 18 grade. Aceste temperaturi vor fi folosite pentru certificatele energetice de acum înainte.

Și pe lângă asta, eficiența energetică vine la pachet și cu zgomot mai puțin, iluminat mai bun și un aer de calitate prin ventilație.

Acestea trebuie prevăzute de la bun început, așa încât, să nu mai fie posibilă apariția igrasiei, de exemplu, în blocurile izolate termic sau vapori toxici din mobilă, parchet, vopseaua de pe perete ori uși. „Ca să obțineți autorizația de construire va trebui să îndepliniți aceste standarde. Sunt modificări substanțiale, deci performanța energetică a clădirilor solicitată este mult mai mare decât anterior.”, spune Cristina Stănișteanu, expert standardizare ASRO, conform ProTV.

 

 

Vezi și:

EXCLUSIV Acțiune, motor! Marcel Vela filmează??!

Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

EXCLUSIV Şmen făcut de Guvernul Orban! Condiția care le anulează acest drept polițiștilor și militarilore

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare