sursa foto:  cijeurope.ro

Mare atenție! Cum fentează dezvoltatorii imobiliari legea prin programul Prima Casă

Dezvoltatorii imobiliari obișnuiesc să fenteze legea printr-un mod la care nu te-ai fi gândit. Totul pornește de la presiunea de a se încadra în programul Prima Casă, informează ZF.

Aceștia obișnuiesc să vândă apartamente cu două și trei camere, de 45 metri pătrați și respectiv 54 metri pătrați (mp), în timp ce Legea locuinței obligă minime de 54 mp și 66 mp.

În lege se precizează: „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei încălcarea prevederilor referitoare la cerinţele fundamentale aplicabile construcţiilor prevăzute în reglementările tehnice în vigoare la data contractării proiectării şi, respectiv, a execuţiei lucrărilor“.

Scuza pe care dezvoltatorii o invocă este faptul că trebuie să adapteze oferta la potenţialul de cumpărare, fapt care se vede şi în rapiditatea cu care se vând aceste locuinţe încă de pe machetă.

Vezi și Simona Halep scrie istorie: A treia finală de Grand Slam a carierei – trofeu cu o miză dublă şi o sumă FABULOASĂ pusă în joc

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu taloanele de pensie

Doliu pentru UDMR! „Drujba lui Dumnezeu” s-a stins din viață! Ce avere COLOSALĂ avea acesta

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare