sursa foto:  timeanddate.com

Atenție! Români din Italia sunteți afectați de aceste reforme!

Aceste reforme sunt două din principalele promisiuni electorale ale puterii în Italia, formată din Mişcarea 5 Stele (M5S) şi Liga.

În următoarele 60 de zile, decretul lege, care conţine norme deja în vigoare, va trece spre adoptare în Parlament. Cercetătorul Antonio Ricci a explicat  impactul pe care îl va avea reforma asupra cetăţenilor străini, printre care şi români, ce ar putea fi discriminați, scrie hotnews.ro.

“venitul de cetăţenie” :

Potrivit premierului Italiei, Giuseppe Conte, „noile măsuri adoptate vor ajuta circa 5 milioane de persoane care se află într-o situaţie de sărăcie şi vor permite pensionarea anticipată a un milion de persoane în următorii trei ani”.

„Este un moment istoric pentru Italia, punem bazele unui nou welfare state – stat social”, a spus la rândul său ministrul Muncii şi Dezvoltării Sociale, Luigi Di Maio.

Iniţial, subvenţia a fost promisă de politicieni „doar italienilor”. Ca urmare a acuzaţiilor de discriminare însă, Guvernul a decis acordarea subvenţiei tuturor cetăţenilor, italieni şi străini, care îndeplinesc anumite condiţii. Una dintre condiţii este ca beneficiarii să aibă reşedinţa de cel puţin zece ani în Italia, dintre care ultimii doi ani de reşedinţă neîntreruptă. Celelalte condiţii pe care trebuie să le îndeplinească potenţialii beneficiari: să aibă un indicator anual al situaţiei economice pe familie – ISEE, inferior sumei de 9.360 euro, să nu dispună de un patrimoniu imobiliar mai mare de 30.000 de euro anual – nu se ia în calcul prima casă, să aibă un patrimoniu financiar sub 6.000 de euro, care poate urca la 20.000 de euro pentru familiile din care fac parte persoane cu dizabilităţi.

Toate detaliile şi instrucţiunile pentru obţinerea subvenţiei vor fi publicate în luna februarie, a anunţat vicepremierul Luigi Di Maio, precizând că, în luna martie, va fi activ un site dedicat prezentării cererilor online. Dosarele vor putea fi prezentate şi la oficiile poştale sau la centrele de asistenţă specializate aflate pe teritoriul Italiei (CAF). Institutul Naţional de Securitate Socială va face verificările necesare pentru a stabili dacă se îndeplinesc condiţiile cerute de lege.

Pensii în „Cota 100”:

A doua măsură prevăzută în decret este legată de reformarea sistemului de pensii, potrivit formulei „cota 100”, care corespunde sumei dintre vârstă şi anii lucraţi. Astfel, angajaţii care respectă parametrii indicaţi vor putea solicita ieşierea anticipată la pensie. Regula se va aplica din luna august pentru angajaţii la stat şi din aprilie pentru angajaţii din sistemul privat. Măsura va implica, potrivit Guvernului, o investiţie de 22 miliarde de euro, în timp ce numărul persoanelor care ar putea ieşi la pensie cu sistemul “cota 100” este de circa 1 milion, a anunţat vicepremierul Matteo Salvini.

Citește și:

Mare atenție! Vor fi plafonate aceste fonduri

Cutremurător! Un fost coleg de celulă al criminalului de la Mediaș rupe tăcerea – Dezvăluiri din închisoare

Bomba a fost aruncată! Ce se va întâmpla cu pensiile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare