sursa foto:  turdanews.ro

Atenție șoferi! Se aplică amenzi usturătoare dacă nu respectați aceste reguli pe timp de iarnă

Şoferii care nu au aceste obiecte în autoturism riscă amenzi de 2.900 de lei. Pe lângă obligaţia de a echipa automobilele cu anvelope de iarnă, şoferii români trebuie să fie atenţi să aibă în portbagaj un săculeț de nisip și o lopată pentru deszăpezire, în cazul în care este necesar.

 

 

 

Cei care sunt opriți în trafic și nu au aceste accesorii pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte. Șoferii pot fi sancționați cu o amendă de 2.900 de lei, conform legii în vigoare din data de 26 ianuarie 2023.

De asemenea, polițiștii rutieri au dreptul să rețină certificatul de înmatriculare al mașinii, oferind în schimb o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Potrivit prevederilor legislative din Codul Rutier, nu există o dată limită până la care șoferii din România trebuie să monteze anvelopele de iarnă la autoturismele lor. Legea impune ca atunci când se circulă pe un drum public acoperit cu gheață, polei sau zăpadă, cauciucurile de iarnă sunt obligatorii, indiferent de anotimp, scrie romaniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare