sursa foto:  stirilekanald.ro

Au trecut alegerile, deci nu mai era nevoie de el! Dosarul 10 august a fost închis definitiv

Lovitură pentru protestatarii #Rezist și pentru cei care credeau că va fi cineva tras la răspundere în dosarul „10 august”.

Astăzi Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a dosarului „10 august”. Decizia este definitivă.

Judecătorii de la Tribunalul București au decis, astăzi, că dosarul 10 august nu poate fi redeschis, așa cum au cerut procurorii DIICOT.

„Respinge cererea DIICOT de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în dosar 2122/DP/2019″, se arată în decizia magistraților.

În vara anului trecut, la aproape 2 ani de la mitingul diasporei din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul demarat la 10 august. Procurorii DIICOT susțineau, la acea vreme, că nu există probe că a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat, așa cum a susținut Jandarmeria Română. DIICOT susținea și că nu ar fi fost pregătită din timp reprimarea protestului, așa cum au afirmat o parte dintre manifestanții care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor. Prin urmare, conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală, scrie realitatea.net.

Ulterior, în august 2020, șefa DIICOT de la acea vreme, Giorgiana Hosu, a dispus infirmarea soluției de clasare a acuzațiilor vizându-i pe șefii Jandarmeriei în dosarul „10 august”, iar în cazul lor se redeschide urmărirea penală.

În ordonanţa de redeschidere a anchetei, Giorgiana Hosu explica faptul că procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzaţiile la adresa şefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar în dosarul „10 august” şi nici nu a reaudiat suspecţii, victimele şi martorii. Mai mult, Giorgiana Hosu arăta că şefii Jandarmeriei nu au vrut să dea declaraţii atunci când au fost chemaţi la Parchetul Militar, însă ei trebuiau citaţi la DIICOT, după preluarea dosarului de la procurorii militari.

Vezi și

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare