sursa foto:  digi24.ro

Audieri-maraton în cazul jurnaliștilor și activistului bătuți! 11 persoane au fost săltate de polițiști și duse la audieri

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a anunțat că poliţiştii au identificat şi dus la audieri 11 persoane implicate în incidentul din Suceava în care doi jurnalişti şi un activist de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri au fost bătuţi, ajungând la spital. Poliţia a deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Cu toate că persoanele vătămate au oferit informaţii vagi cu privire la agresori, poliţiştii, prin activităţi specifice, au identificat şi depistat deja 11 persoane, implicate în eveniment, pe care le-au condus la sediul Poliţiei, în vederea audierii şi stabiliri participaţiei fiecăreia dintre acestea. De asemenea, în lipsa plângerilor prealabile, în cursul zilei de ieri, poliţiştii s-au sesizat, din oficiu, şi au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere, relaţionând în acest sens şi cu unitatea de parchet competentă”, a declarat, vineri după-amiază, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, conform News.ro.

Potrivit lui Drăgan, pentru punerea în mişcare a acţiunii penale şi dispunerea măsurilor legale, în cazul celor două infracţiuni, era necesar ca persoanele vătămate să depună plângere prealabilă, conform Codului de Procedură Penală.

În acest sens, cu persoanele vătămate s-a relaţionat permanent şi, având în vedere că au venit în Bucureşti, au fost îndrumate să se prezinte la sediul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale, din Şoseaua Ştefan cel Mare, pentru a depune plângere prealabilă, necesară, aşa cum am precizat anterior, pentru punerea în mişcare a acţiunii penale”, a spus reprezentantul IGPR.

Cei trei care au fost agresaţi s-au prezentat la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, vineri, în jurul orei 14:00, a spus Drăgan. Cercetările în dosar continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Vezi și

EXCLUSIV SURSE din MAI răspund la acuzațiile sindicaliștilor, referitoare la angajările din sursă externă! ‘Pregătirea este o etapă obligatorie!’

SURSE Planul lui Florin Cîțu, scos la suprafață! De ce a intrat ‘all-in’ în lupta cu USR-PLUS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare