sursa foto:  mediafax.ro

Aveți mare grijă! Poliția avertizează să nu vă luați după videoclipurile din spațiul public! Riscați să fiți amendați

După ce în spațiul public au apărut filmări care încurajează populația să nu mai poarte masca de protecție, Poliția Capitalei transmite un avertisment serios.

DGPMB informează că în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, îm mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă este obligatoriu să purtați masca de protecție.

În caz contrar, riscați amenzi între 500 și 2.500 de lei.

Urmare a apariției în spațiul public a unor videoclipuri prin care se îndeamnă la nepurtarea măștii de protecție facem următoarele precizări:

Potrivit Legii nr. 55/2020 și H.G. nr.476/2020, cu referire la prevederile ordinului comun al ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne, în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Nerespectarea acestei măsuri se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 lei – 2.500 lei.

De asemenea potrivit actelor normative menționate, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleaşi familii, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Această contravenție se sancționează cu amendă de la 3.000 lei – 15.000 lei.

De menționat că persoanele care săvârșesc contravențiile amintite au posibilitatea de a achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator.”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Vezi și

S-a dat Ordin! Se cutremură Ministerul de Interne: Jandarmii se transformă în polițiști

Cum au ajuns banii dați de UE pentru românii săraci în buzunarele familiei Becali și la anumiți oameni de afaceri liberali

EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare