sursa foto:  tomaseschi.ro

Baroul București a introdus TARIFUL MINIM! Sub ce preț niciun avocat nu va mai lucra

Legislația privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat s-a modificat din nou, astfel că cei din Consiliul Baroului București au hotărât că este momentul să stabilească un nivel minim al onorariilor avocaților membri ai Baroului București. 

Începând cu 1 aprilie anul curent, avocaţii vor solicita clienţilor lor onorarii pornind de la un minimum stabilit de Consiliul Baroului București, în cadrul unei şedinţe din 31 martie 2017, potrivit juridice.ro.

Astfel, avocaţii vor percepe pentru un proces, indiferent de natura lui, cel puţin 4.500 lei în total, pentru o fază procesuală tariful minim stabilit este de 400 de lei, iar cota procentuală pentru câștigarea procesului este de minimum 20% din suma obținută.

Știrea a fost preluată de mai multe portaluri de știri și toată lumea a crezut că așa stau lucrurile. Și totuși, se pare că informația a fost publicată de 1 aprilie și se dorea a fi o farsă.

Gluma a fost una destul de proastă, întrucât mai mulți avocați, dar și clienți au luat lucrurile ca atare. Este însă vorba despre o farsă elaborată, pentru că UNBR chiar își dorește ca farsa să devină realitate.

Vezi și ALERTĂ! Ce urmărește de fapt PSD prin TAXA pe gospodărie impusă românilor în curând

Ipoteză uluitoare a lui Traian Băsescu! Cum ar putea scăpa Ghiță de unele acuzații

Membrii Consiliului, cu majoritate absolută, au decis că plafoanele menționate se vor aplică până la data când Consiliul UNBR va adopta onorariile minimale aplicabile la nivel național, anunta economica.net.

Măsura vine ca urmare a modificării legislaţiei  privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat (Legea 25/2017), publicată în Monitorul Oficial în 28 martie 2017. Potrivit acesteia, Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România (U.N.B.R) are, mai nou, printre atribuţii şi adoptarea „cu caracter de recomandare a tabloului onorariilor minimale pentru serviciile prestate potrivit legii de formele de exercitare a profesiei de avocat”.

Introducerea unui prag minim al onorariilor avocaţilor a fost o decizie criticată de către Consiliul Concurenţei. „Recomandăm eliminarea oricărei forme de intervenţie în piaţă prin stabilirea de onorarii minime pentru serviciile oferite de avocaţi, una dintre cele mai severe modalităţi de restricţionare a concurenţei şi care ar reprezenta un regres în ceea ce priveşte modul de reglementare şi de exercitare a profesiei de avocat în România”, susţinea Consiliul Concurenţei într-o scrisoarea adresată Parlamentului, care a modificat legea avocaţilor, anunța bucurestiul.ro.

Și totuși pare că tariful minim chiar NU există.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare