Bătaie de joc la adresa restaurantelor! Acestea s-ar putea închide la doar 4 zile de la redeschidere

Bucureștiu a depășit, duminică, indicele de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Astfel, în mod normal, Capitala ar trebui să intre în scenariul roșu.

Conform legii, restaurantele ar trebui înhise la doar patru zile de la redeschidere, ceea ce ar însemna o adevărată bătaie de joc pentru sectorul HoReCa.

De altfel, Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, l-a contrazis, în direct, pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, și a declarat că Bucureștiul ar trebui să intre în scenariul roșu.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență decis, zilele trecute, că restaurantele, teatrele și sălile de cinema se pot redeschide și funcționa în interior în două incidențe: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori.

Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori ori rămân închise, ori trebuie închise, după ce se depășește pragul.

Vezi și

EXCLUSIV Abuz al Poliției Române! Un fost colaborator acuză: ‘Asta înseamnă hărțuire, teroare!’

Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

Veste bună pentru angajați! Cum trebuie să își desfășoare programul de lucru în situația actualei stări de alertă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare