sursa foto:  Google

Bătrână în război cu frații Pavăl, de la Dedeman. Numele miliardarilor apare într-un scandal neobișnuit

O beneficiară a cardului de energie a avut parte de o surpriză mai puțin plăcută după ce și-a achiziționat lemne pentru iarnă de 1.000 de lei. Poșta Română a refuzat să îi deconteze banii pentru că bunurile nu au fost cumpărate de la Dedeman.

Elena Dumitrache, o femeie din județul Prahova, a achiziționat material lemnos în valoare de 1.000 de lei, de la un depozit din Puchenii Mari. După ce a cumpărat lemnele, fiul acesteia a mers la Oficiul Poștal din comuna Potigrafu pentru a primi banii de pe cardul de energie, însă totul a luat o întorsătură neașteptată. Angajații Poștei i-au spus bărbatului că potrivit unei circulare, nu i se pot rambursa banii, întrucât lemnele nu au fost cumpărate din magazinele Dedeman.

Utilizatorii de carduri de energie puteau, până în 2024, să cumpere lemne atât de la Dedeman, dar și de la alte depozite. Prahoveanca a achiziționat lemne, în valoare de 1.000 de lei, de la o societate din comuna Puchenii Mari, primind factură și aviz de însoțire a mărfii, însă asta nu a fost de ajuns. Femeia s-a văzut pusă în situația de a achita din banii proprii lemnele cumpărate de la firma din Puchenii Mari, fără posibilitate de a-i recupera de pe cardul de energie.

„Am înmânat factura și avizul de însoțire. Mama este femeie în vârstă, eu m-am ocupat. Nu mi se pare normal răspunsul pe care l-am primit. Cum se poate descurca o persoană în vârstă, de la țară, să ajungă la acest lanț de magazine? Atât timp cât am luat materialul lemnos de la o firmă autorizată, care mi-a eliberat factură și aviz de însoțire a mărfii, nu înțeleg de ce mama a trebuit, din pensia ei, să achite cei 1000 de lei”, a spus băiatul păgubitei

Cum se apără Poșta Română în legătura cu ”circulara Dedeman”

Compania Națională Poșta Română a transmis referitor la acest caz că, conform modificărilor aduse la OUG 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, suportat parțial din fonduri externe nerambursabile, se prelungește, până la data de 15 martie 2024, termenul de emitere a documentelor justificative pentru compensarea în numerar, către beneficiarii de sprijin, a achiziției lemnelor de foc. Prin aceasta, se elimină interdicția de utilizare a facturilor/documentelor justificative de achiziție lemne de foc emise după data de 27 decembrie 2023 pentru compensarea în numerar a lemnelor de foc.

Poșta Română mai spune că începând cu data de 29.01.2024, pot fi prezentate mandate MIPE SPECIAL pentru documente justificative emise după data de 27 decembrie 2023 și până la data de 15 martie 2024, pentru compensarea în numerar a lemnelor de foc, către beneficiarii de sprijin, însă nu a precizat nimic legat de circulara privind obligativitatea achiziționării materialului lemnos de la un singur lanț de magazine.

Citește și: Ce datorii colosale au frații Pavăl, patronii Dedeman. Doi dintre cei mai bogați români nu sunt chiar lipsiți de griji

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare