sursa foto:  realitatea.net

Beatrice Mahler avertizează: ‘Nu mai avem locuri la ATI. Pacienții sunt mai tineri, evoluția cazurilor COVID a explodat în anumite zone’

Medicul Beatrice Mahler, managerul spitalului „Marius Nasta”, a declarat că în acest moment în România ne aflăm în al treilea val al pandemiei de COVID-19. 

 

„Nu mai avem locuri la ATI. Numărul de locuri e extrem de mic și în alte secții. Unitatea mobilă e funcțională, e plină și ea, la fel ca și secția ATI. Suntem aici pentru pacienții care au nevoie de noi, e o situație care a revenit BRUSC în spitale.

Intrasem într-o zonă de ușoară acalmie, dar lucrurile au revenit cumva la situația din decembrie.

 

”Suntem în valul trei al pandemiei!”

 

Pacienții sunt mai tineri, evoluția cazurilor COVID a explodat în anumite zone, cred că putem afirma fără să greșim că suntem ÎN VALUL TREI. E oarecum de așteptat că vârsta pacienților să fie mai tânără.

Grupa e ușor diferită față de decembrie-noiembrie, bătrânii au fost vaccinați, sunt protejați, e un lucru bun.

Trebuie să continuăm vaccinarea și să nu uităm că regulile trebuie respectate. Avem la „Marius Nasta” familii întregi infectate. Tulpina nouă e mult mai contagioasă.

 

„Nu mai vrem 10.000 de infectări pe zi”

 

Așa cum am făcut atunci față vom face și acum. Nu mai vrem să ajungem la 10.000 de infectări pe zi. Nu ne mai dorim să trecem prin această perioadă. Depinde de noi. Sigur, în această perioadă, adaptarea la nevoia pacientului este cheia, soluția.

Toate vaccinurile sunt eficiente. Pe noi ne interesează ca populația generală să nu mai facă forme severe. Să nu se mai moară de COVID în România.

Dacă vorbim de eficiență, acoperirea, cantitatea de anticorpi diferă de la un vaccin la altul. Diferența va conta când vom fi foarte mulți vaccinați. Riscul să dezvoltăm boala va fi foarte mic. Studiile arată că, odată vaccinați, când avem anticorpi, riscul de infectare e extrem de mic. Avem nevoie de dovezi științifice pentru a susține aceste lucruri.

Până la urmă, atât timp cât vaccinurile sunt avizate, recomandarea de utilizare, certitudine e că avem un vaccin care poate fi utilizat fără implicații negative. România e în Europa, cei care autorizează vaccinurile au grijă ca toți cetățenii să beneficieze de vaccinuri eficiente. E foarte bine să avem cât mai multe vaccinuri.

Suntem în ultimul val, probabil, iar după asta urmează o revenire ușoară, treptată, sigură, la o viață normală.

Probabilitatea e foarte mare pentru o vară liniștită, dar depinde de numărul de doze de vaccin. Lumea a înțeles nevoia de vaccinare.

Organizarea României e una foarte bună, pentru vaccinare. Depindem de o variabilă care , cu siguranță, se fac eforturi, să avem vaccinuri cu toții.”, a declarat Beatrice Mahler, conform Gândul.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare