sursa foto:  Facebook

‘Berbeceanu’ de Braşov, dezvăluiri incendiare! O adevărată ‘caracatiţă’

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Brașov, Gabriel Florescu, face o serie de dezvăluiri incendiare.

Gabriel Florescu prezintă ceea ce se întâmpla la RIAL Brașov – societate în care municipiul Brașov este unic asociat.

Florescu povestește despre un brașovean, Constantin Stan, tatăl unui copil cu autism, cel care a cerut o locuință socială. RIAL, societate care se ocupă cu asfel de cazur, i-ar fi repartizat o locuință total nepotrivită pentru îngrijirea unui copil cu o asemenea afecțiune. Când părintele ar fi reclamat acest pucru la Primărie, Scripcaru cu sprijinul directorului de la Protecția Copilului Brașov l-ar fi amenințat pe bietul om că dacă nu se mulțumește cu spațiul primit îi va fi luat copilul.

Fostul șef BCCO Brașov susține că RIAL ar fi dat locuințe unor „procurori, judecători, angajați ai Primăriei și diferiți apropiați ai primarului”.

„De la lume adunate….de curand citeam cu stupoare mesajul disperat al unui domn pe nume Stan Constantin, care povestea prin ce a trecut numai pentru ca si-a permis sa ceara o locuinta sociala de la primarul Brasovului, avand in ingrijire un copil autist. Faptul ca i s-a repartizat un gunoi de locuinta si atunci cand a dorit sa-si caute dreptatea, primarul ar fi incercat sa-i ia copilul folosindu-se de o directoare de la Directia de Protectia Copilului (atentie! directoare si nu un lucrator oarecare).
Este normal sa nu aiba locuinte pentru cazuri sociale, primarul Brasovului, pentru ca a repartizat de la RIAL locuinte de serviciu catre procurori si judecatori precum si catre clientela politica la inceput cu chirie pe chirii modice, apoi vandute la preturi neevaluate la cursul imobiliar al pietei. De asemenea, partidele politice care au batut palma cu edilul, au primit sedii de partid cu chirii simbolice (ca doar este de la stat si nu conteaza sumele incasate). Intr-o cladire generoasa de pe str Lunga se afla sediul PNL pentru care se plateste o chirie catre RIAL, mai mult decat modica. Apoi au fost date diferite birouri catre cosilieri ai primariei, unde ar trebui sa-si faca intalnirile cu cetatenii si unde se platesc chirii nesemnificative. Au fost repartizate de asemenea, anumite birouri pentru organizatiile de cartier si acestea cu sume minore, (ca doar sunt de la stat, nu ?!). Cam toti reprezentatii Consiliului de Administratie ai RIAL (care au fost schimbati in functie de necesitati) au beneficiat direct sau prin interpusi de spatii comerciale, locuinte etc Cert este ca la RIAL nu s-a auzit niciodata de reactualizarea preturilor de vanzare sau de inchiriere a pretul pietei….dar daca tot sunt banii statului, ce mai conteaza ?!
Cand s-au terminat locuintele RIAL, au aparut locuintele cerute de primarie de la dezvoltatorii imobiliari, ce au intrat ca donatie la primarie si au fost repartizate catre procurori, judecatori, angajati ai primariei si diferiti apropiati ai primarului. De unde locuinte sociale pentru cazuri sociale ? Oare aceste locuinte primite de procurori si judecatori au facut autoritatile sa taca si sa nu vada nimic ?!. In aceste conditii, au fost date autorizatii de constructie dezvoltatorilor apropiati primarului, fara a exista PUZ. PUZ-ul fiind facut dupa ce au fost eliberate autorizatiile. In acest sens, in anul 2019, prefectura Brasov a atacat in instanta asemenea autorizatii pe motiv ca au fost date ilegal cerandu-se anularea lor. Dar credeti ca aceste lucruri le vede cineva ? Raspunsul este nu. Doar vin alegerile si nu poate fi deranjat edilul. Toata presa tace, toti au batut palma cu edilul, si cei care incearca sa scrie ceva nu sunt luati in seama. Asa ca mi-am propus eu sa nu tac si sa scot in evidenta tot ceea ce stiu despre neregulile facute de catre edil si nu numai”, a scris fostul șef al BCCO Brașov.

Vezi și

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

Alertă pentru șoferi! Se dau amenzi de mii de lei pentru această faptă

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare