sursa foto:  Pexels

BRD face concedieri în masă! Peste 900 de angajați vor fi dați afară!

Concedieri în masă una dintre cele mai mari bănci din Franța. Societe Generale, care deține în România BRD, va trimite acasă aproximativ 900 de angajați din sediul central.

Société Générale a decis reducerea a aproximativ 5% din personalul de la sediul central. Noul director general, Slawomir Krupa, pune în practică o resetare generală, care include obiective mai cumpătate. De asemenea, creditorul și-a redus țintele de profitabilitate și a prognozat o creștere mai lentă într-un plan strategic prezentat în septembrie anul trecut. Compania a declarat că reducerile de personal, care vor fi plecări voluntare, fac parte dintr-un plan de a găsi economii suplimentare de 1,7 miliarde de euro în materie de costuri până în 2026, comparativ cu 2022.

Sunt vizate în special locurile de muncă de pe segmentul IT și funcțiile auxiliare de la sediul central al băncii din cartierul de afaceri La Defense, în Paris. Conform raportului financiar al băncii din primul semestru din 2023, Societe Generale are aproximativ 52.000 de angajați în Franța și aproximativ 112.000 la nivel mondial.

Vezi și: Băncile care au dispărut din România! Care au fost cele mai importante prăbușiri bancare de după Revoluție

Concedieri la una dintre cele mai cunoscute bănci la nivel mondial

Banca britanică Barclays, a concediat peste 5.000 de angajați în anul 2023, ca parte din planul de a eficientiza și de a reduce cheltuielile, aceasta fiind cifra este de aproximativ 5% din forța de muncă totală în acest moment. Reducerile de locuri de muncă sunt de așteptat să fie o combinație de concedieri reale și posturi vacante care nu vor fi ocupate. Se așteaptă ca detaliile complete să fie dezvăluite împreună cu publicarea câștigurilor băncii pe 20 februarie, dar acest plan de reducere a costurilor este de așteptat să fie evaluat la aproximativ 1 miliard de lire sterline.

Barclays se luptă de ani cu modul în care se descurcă divizia sa de servicii bancare de investiții, ducând chiar la speculații conform cărora a renunțat la mii de clienți de servicii bancare de investiții. Procedând astfel, se așteaptă să furnizeze mai mult capital pentru mai multe întreprinderi generatoare de profit. Grupul s-a confruntat, de asemenea, cu o serie de scandaluri care i-au încurcat pe foștii CEO în ultimii câțiva ani. Jes Staley, care a fost CEO Barclays timp de șase ani, s-a confruntat cu acuzații de relație mai strânsă cu pedofilul condamnat Jeffrey Epstein, decât a dezvăluit anterior, scrie Euronews

Citește și: Lovitură pe piața bancară! Banca Transilvania cumpără OTP Bank România. Cum vor fi afectați sute de mii de români!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare