sursa foto:  romaniatv.net

Bugetarii primesc o lovitură dură – tichetele de vacanță în pericol?

Lovitură usturătoare pentru bugetari! Având în vedere că mai mulți angajați la stat nu și-au primit tichetele de vacanță, un important lider de sindicat a lansat un atac dur la adresa Guvernului

Florin Vîlnei, președintele SED LEX, spune că voucherele de vacanță sunt în pericol. Vîlnei, a explicat că unii bugetari au fost anunțați că nu vor mai primi vouchere deoarece nu mai există bani pentru a le finanța.

„Pentru că mai mulți polițiști ne-au întrebat ce va fi cu aceste vouchere și la MAI, le putem spune din surse demne de luat în considerare că momentan sunt fonduri pentru acestea, însă se va vedea ce se va întâmpla după rectificarea bugetară. După cum se cunoaște, voucherele de vacanță se acordă tuturor angajaților din sistemul de stat și au o valoare totală de 1450 de lei.

Acestea sunt destinate exclusiv pentru turismul intern și au beneficiat în anul 2018 peste 1,2 milioane de bugetari, după cum spunea la un post TV ministrul Turismului.

Până la urmă, aceste vouchere au însemnat o infuzie în turismul intern de peste 1,75 miliarde lei. Tot ministrul Turismului spunea că măsura acordării voucherelor de vacanță au făcut să crească numărul operatorilor din turism licențiați cu peste 65% în acest an față de anul 2018.

Putem spune că cei 65% funcționau la negru.
Mai afirmă domnul ministru că operatorii din turism i-au solicitat să nu se renunțe la această măsură. Credem și noi că operatorii din turism sunt mulțumiți de această măsură guvernamentală, pentru că astfel ș-au permis să facă niște prețuri de nababi pentru serviciile turistice oferite, care fie vorba între noi nu sunt de cea mai bună calitate.

Poate pe viitor Ministerul Turismului va lua unele măsuri pentru ca operatorii să nu-și mai facă de cap, poate va compara prețurile și nivelul serviciilor din alte state europene sau chiar de la vecinii Bulgari și va acționa în consecință.

Deci, momentan voucherele de vacanță pentru angajații MAI nu sunt în pericol”, a scris președintele SED LEX pe Facebook.

Citește și

S-a aflat! Ce pensie încasa Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal

Răsturnare de situație în cazul Alexandrei! Există un acord cu SRI și Poliția Română: ‘Suntem obligați’

SURSE Incompetență sau complicitate? De-abia azi a fost cerut desfășurătorul numărului de pe care a fost sunată mama Alexandrei

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare