sursa foto:  fanatik.ro

Carmen Tănase a izbucnit la adresa lui Raed Arafat: ‘Nesimțituleeeee, ia tirul și dă-i drumu’ de-aici!’

Actrița Carmen Tănase a răbufnit pe Facebook, după ce trei persoane internate în unitatea mobilă ATI a Spitalului Victor Babeș au decedat, din cauza instalației de oxigen.

Carmen Tănase îi cere lui Raed Arafat să-și ia tirul și să-i dea „drumu’ de-aici”.

„Ia,gura,vorbeste COMANDANTUL! Ne spune cum e cu #curentul! Cred ca familiile decedatilor sint numai urechi! Nesimtituleeeee,ia tirul si da-i drumu’ de-aici!”, spune Carmen Tănase.

Raed Arafat: „Presiunea nu trebuie lăsată să urce mai mult de 5.8 maxim”

„Ce s-a întâmplat și vreau sa subliniez ca ce spun poate fi modificat pe baza a ceea ce apare în anchetă. Vă spun ce știu în acest moment, cu rezerva ca situaţia este sub anchetă şi aceste lucuri pe parcurs pot avea modificări. În primul rând să vorbim despre tirul respectiv sau tirurile de terapie intensivă. Sunt fabricate să funcționeze pe două modalităţi. O modalitate este total independentă pe butelii de oxigen și generator electric propriu. O altă modalitate când vor funcționa pe o durata mai mare, ele au conexiuni și se conectează la curent din afara tirului şi se conectează la sursa de oxigen permanentă, de regulă a spitalului, care poate să fie un stocator ca în cazul tirului spitalului Babeş. Acolo exista reductoare care controlează presiunea maximă care intră în tir. Aceste reductoare există şi la ieşire din ce știu, şi la ieșire din stocator şi la intrare în tir.

Presiunea nu trebuie lăsată să urce mai mult de 5.8 maxim. Astăzi, la un moment dat, această presiune a crescut peste 6. Cum, de ce, ce robinet s-a deschis mai mult, asta deja face obiectivul anchetei. În tir, ventilatoarele sunt de fabricaţie americană, deci nu de calitate slabă, când se depăseşte 6 bari intră în sistem de autoprotecţie și se opresc, altfel presiunea distruge tot mecanismul ventilatorului. Asta se pare ca s-a întâmplat cu toate ventilatoarele care s-au oprit împreună și au creat situaţia de urgență din interiorul Tir-ului. Colegii au lucrat imediat pentru a remedia situația și să ventileze bolnavii, nu erau toți intubaţi şi bineînțeles au fost trimise și ambulanţe care să ia pacienții până se remediază situația”, a afirmat Raed Arafat, luni seara.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare