sursa foto:  realitateaoltului.ro

Casa de Pensii anunță ce se întâmplă cu pensiile românilor: Niciun talon de pensie nu a fost tipărit sau retipărit greșit

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, face o serie de precizări în ceea ce privește pensiile românilor.

Într-un comunicat de presă, Baciu anunță că plata pensiilor aferente lunii ianuarie e în graficul normal.

Mai mult, șeful CNPP transmite că pensiile speciale nu cresc în ianuarie, față de decembrie.

Ținând cont de zvonurile apărute în spațiul public, cu privire la plata pensiilor aferente lunii ianuarie a.c., facem următoarele precizări:
-Niciun talon de pensie nu a fost tipărit sau retipărit greșit, ba dimpotrivă ne aflăm în graficul normal de plată al pensiilor către beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor prin Compania Națională Poșta Română dar și beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor în cont curent, potrivit convențiilor în vigoare.
-Cu privire la pensiile speciale acordate conform legislației în vigoare, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 226/2020, privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ordonanță care implică neactualizarea cu rata medie a inflației pentru un număr de 4603 beneficiari, taloanele de pensie au fost tipărite la valoarea aferentă lunii decembrie.
-Facem precizarea că, nici pentru aceste categorii de pensii speciale, nu există nicio întârziere cu privire la termenul de plată a lor către beneficiari”, informează Daniel Baciu.

Vezi și

Pandemia de COVID-19 a scumpit locuințele. Vor ține românii cont de sfatul lui Elon Musk: ‘Nu băgați banii în proprietăți!’?

Veste importantă pentru mii de români! Ce trebuie să îndepliniți pentru a ieși la pensie anul acesta

Mare atenție! Toți românii sunt vizați de această lege: Cine nu o respectă, se poate alege cu o amendă de până la 30.000 de lei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare