sursa foto:  click.ro

Casele de pensii încheie o primă etapă! ‘În cel mai scurt timp se va finaliza’

Casele de pensii din întreaga țară vor încheia, în curând, o primă etapă. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, seara de președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu.

Daniel Baciu a precizat că procesul de evaluare al dosarelor de pensii se va încheia în curând, dat fiind că, până la acest moment, s-a trecut de 4 milioane dintr-un total de 4,6 milioane de pensii.

Ulterior, după acest proces, va începe, efectiv, recalcularea tuturor dosarelor de pensie, a punctat, la Antena 3, șeful Casei de Pensii.

Ce spune Daniel Baciu

Este vorba despre procesul de evaluare care este foarte important și este premergător recalculării, pentru că recalcularea se va face în baza noii legi a pensiilor, care va trebui adoptată în această sesiune parlamentară.

Pentru procesul de evaluare, pot să vă spun că suntem pe final. Am trecut de 4 milioane de dosare. Avem 4, 6 milioane de dosare de evaluat. În cel mai scurt timp posibil acest proces de evaluare se va finaliza.

Suntem cu toții solicitați la maximum, atât colegii mei de la Casa Națională, cât mai ales colegii din teritoriu, pentru că acest proces de evaluare se desfășoară la casele teritoriale de pensii, astfel încât acest proces să se finalizeze cât mai repede posibil, urmând ca, după ce avem noua lege a pensiilor adoptată să putem începe efectiv recalcularea tuturor dosarelor de pensii aflate în plată”, a spus, în exclusivitate, la Antena 3 CNN, Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de pensii.

Începe luni, 2 octombrie 2023! Peste 4 milioane de pensionari sunt beneficiari! Anunț făcut de șeful Casei de Pensii

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, vine cu informații noi pentru pensionari.

Potrivit lui Daniel Baciu, chiar de luni va începe achitarea pensiilor aferente lunii octombrie 2023, precizând, totodată, că va exista o noutate pentru 4 milioane de pensionari.

Președintele Casei de Pensii a subliniat că în luna octombrie va fi virată a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța nr. 168/2002.

„Chiar de luni normal începem să achităm pensiile aferente lunii octombrie, numai că noutatea este că, pe lângă pensia aferentă acestei luni, se va acorda și cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța 168/2022 și vreau să reamintesc care sunt condițiile de acordare a acestui ajutor financiar.

Este vorba despre pensionarii din sistemul public de pensii cu domiciliul în România, ale căror venituri sunt mai mici sau egal cu 3.000 de lei Acest ajutor este dat pe tranșe de venituri”, a spus, la Antena 3 CNN, Daniel Baciu.

Daniel Baciu: „De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari”

„Pensionarii cu venituri până în 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 800 de lei, iar între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei. Aceste sume sunt prevăzute a se da în două tranșe egale.

Prima tranșă, amintesc, a fost dată în luna ianuarie, urmând ca a doua transă să fie acordată începând chiar de luni, când începe achitarea pensiilor.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari. Pe talonul de pensie sunt evidențiate distinct aceste ajutoare financiare, separat, față de pensie”, a mai spus Daniel Baciu.

Ministerul Muncii a anunțat că au fost tipărite noile taloane de pensie

În această săptămână, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că au fost tipărite noile taloane de pensie.

Noile tichete conțin și ajutoarele financiare pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei.

Potrivit Ministerului Muncii, banii vor ajunge la pensionari în prima parte a lunii octombrie 2023.

Astfel, în prima jumătate a lunii octombrie va începe livrarea pensiilor prin mandat poștal.

Totodată, la 12 octombrie 2023 vor fi alimentate conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea pensiilor pe card.

Cum se acordă ajutoarele în luna octombrie 2023:

  • în cuantum de 500 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei inclusiv;
  • în cuantum de 400 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei inclusiv;
  • în cuantum de 300 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei inclusiv.

A doua tranșă a ajutorului pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei pe lună va fi livrată în octombrie împreună cu pensiile, așa cum prevede OUG nr. 168/2022. În acest sens, deja au fost tipărite tichetele care vor ajunge în cel mai scurt timp la beneficiari. În tichetele de pensii care ajung în octombrie este menționat și cuantumul ajutorului.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare