Cash Out la pariuri sportive: O armă cu două tăișuri?

Opțiunea Cash Out-ul la pariuri sportive permite jucătorului s-a închidă un bilet înainte de finalul meciului. Oferta agențiilor online s-a diversificat mult în ultima perioadă, apărând Cash Out-ul parțial, precum și cel prin care primești toată miza în cazul în care închizi pariul până la primul fluier, așa cum este Unibet Cash Out.

Vom detalia puțin mai târziu cele două tipuri de Cash Out nou apărute. Să vedem, mai întâi, cum poate fi folosită varianta originală a acestei opțiuni și de ce ea nu reprezintă mereu un avantaj. 

Cash Out-ul „tradițional” se folosește în două situații: fie pentru a obține un profit (care este mai mic decât cel potențial, afișat pe biletul virtual la plasarea pariului), fie pentru a reduce din dimensiunile unei pierderi.

Dilema pariorului: să închid pariul sau să mai aștept?

În prima situație, biletul este câștigător în momentul în care jucătorul optează pentru închiderea lui. Să spunem că cineva mizează pe victoria echipei gazdă într-un meci, iar aceasta deschide scorul. Imediat după ce pe tabela de marcaj este afișat scorul 1-0, pariul devine câștigător. Cu cât momentul este mai apropiat de minutul 90, cu atât cota live pentru victoria gazdelor este mai mică și, implicit, profitul obținut prin închiderea biletului este mai mare.

În cazul în care gazdele controlează în continuare partida, nu există niciun motiv ca pariorul să se îngrijoreze și să apeleze la Cash Out. În schimb, el poate lua în calcul această opțiune dacă jocul se desfășoară după un scenariu care îl face să se gândească la faptul că avantajul de pe tabelă este prea fragil. De exemplu, este posibil ca oaspeții să preia controlul ostilităților după ce primesc gol și să rateze ocazie după ocazie. Sau, este posibil ca echipa gazdă să rămână în inferioritate numerică

Cu cât cota selecției de pe bilet este mai mică, cu atât câștigul obținut prin închiderea pariului este mai mare. Evident, dacă echipa gazdă conduce, cota pentru 1 solist va fi tot mai mică pe măsură ce trece timpul. Dilema pentru parior este următoarea: să mai aștept pentru un profit mai mare, riscând ca oaspeții să egaleze, sau să închid acum pariul și să câștig mai puțini bani?

Mulți dintre jucători aleg a doua variantă, iar apoi văd că s-au păcălit, selecția pe care au mizat fiind câștigătoare la final. Astfel, ei au parte doar de 20% sau de 30% din profit, în loc să primească 100%. 

Cash Out-ul parțial, o soluție salvatoare

Pornind de la același exemplu, se poate întâmpla ca pariorul să nu apuce să dea Cash Out, iar oaspeții să egaleze. În acest caz este valabilă a doua situație, în care jucătorul se gândește să închidă pariul pentru a limita pierderile. Cu cât momentul este mai apropiat de minutul 90, cu atât procentul din miză recuperat este mai mic.

Și în acest caz este posibil ca pariorul să se păcălească, întrucât gazdele pot prelua din nou conducerea după ce s-a apelat la Cash Out. Așadar, această opțiune poate reprezenta o armă cu două tăișuri.

În acest context, este foarte utilă opțiunea Cash Out parțial, oferită de unele agenții de pariuri sportive online. Această opțiune permite închiderea pariului pe o parte din miză, iar restul banilor plasați pe bilet să înmulțește cu cota inițială în cazul în care selecția este câștigătoare la final. Astfel, dacă jucătorul a mizat 100 de lei, el poate decide să dea Cash Out parțial pe 60 de lei și să lase pariul până la final pe 40 de lei.

În ceea ce privește Cash Out-ul integral premeci, la el se poate apela atunci când pariorul află informații ce îl face să regrete că a plasat biletul. De exemplu, poate afla că un fotbalist important s-a accidentat. Dacă închide pariul înainte de primul fluier, jucătorul primește înapoi toți bani mizați. Decizia se poate dovedi bună sau neinspirată.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare