sursa foto:  PRO TV

Cât oferă Guvernul pe o casă aflată pe „direcția” autostrăzii. Oamenii sunt nemulțumiți de banii oferiți

Guvernul este obligat să le ofere cetățenilor despăgubiri pentru că le vor demola casele. Pentru construcția autostrăzii Pitești-Sibiu, nu mai puțin de 20 de gospodării din 8 sate ale comunei Perișani vor dispărea. Cetățeni care au muncit o viață întreagă într-un singur loc trebuie să-i spună „adio” căminului și să o ia de la capăt, cu sume incredibil de mici. 

Autostrada nu poate ocoli gospodăriile, așa că statul a venit cu ideea de a le da bani locuitorilor, în schimbul caselor. Problema pe care o semnalează localnicii este că autoritățile au calculat prețul la valorile minime pe care le-ar putea da un notar. Despăgubirile nu sunt mai mari de un leu pe metrul pătrat.

Cât primesc cetățenii despăgubire de la Guvern

O localnică pe nume Floarea a transmis că primește doar 42.500 de lei pentru casa lui, în condițiile în care terenurile din zona respectivă costă mult mai mult. Ioan spune că pentru căminul său, cu grădină, primește doar 24.000 de euro!

„La vârstă asta de 80 de ani,de ce mă pot eu apuca? Gândiți-vă ca oameni, ce mai pot eu?”, a spus bărbatul, pentru Știrile PRO TV.

„A pus țărușul să vie pe jumatea casei. Ce bani să-mi dea? Că eu pot să mai fac? Eu am muncit de m-au mâncat păduchii. Am stat pe la oi slugă, ca să-mi fac și eu gospodărie. Au zis că așa e proiectul, că nu știu ce, că e luat din satelit. Ăla a fost chior cu satelitul lui, când a trecut?”, spune Constantin, un alt proprietar.

Dată fiind situația cauzată de prețul mic oferit de Guvern, mulți sunt cei care vor să apeleze la un avocat și să-și caute dreptatea în instanță:

„Cei care nu sunt mulțumiți fac apel la instanțe, unde evaluatorilor, experților, li se cere să estimeze valoarea de piață a respectivelor proprietăți și atunci se va vedea dacă a fost o diferență sau nu”, a transmis Adrian Vascu de la Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România.

CITEȘTE ȘI:Lovitură primită de această categorie de români! Guvernul introduce taxa pe soare

De ce este despăgubirea atât de mică?

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a explicat de ce românii vor primi despăgubiri atât de mici de la Guvern.

 „Ani la rând, în România, dacă ai cumpărat cu 100 de euro metrul, l-ai declarat cu 10 euro metrul. Ăla este prețul pieței notariale”, a transmis Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, pentru sursa menționată anterior.

CITEȘTE ȘI: Câți bani primesc ucrainienii refugiați în România. Ultima hotărâre de Guvern a înăsprit condițiile pentru primirea ajutoarelor

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare