sursa foto:  dcnews.ro

Ce fel de proteste se pregătesc pentru duminică în Piața Victoriei și cine este organizator

Duminică se pregătesc noi proteste în Piața Victoriei, dar de data aceasta nimeni nu poate să mai spună că este vorba de unele spontane. Deja celebrul grup Corupția Ucide cheamă din nou nemulțumiții în stradă și îi încurajează să li se alăture duminică.
Doar că momentan nu s-a stabilit și pentru ce anume se va protesta. Pe grup circulă un sondaj cu întrebarea: Hai să votăm ce dorim să facem dumincă. Iar mai jos puteți citi și variantele.
coruptia

Insignele #rezist

O inițiativă intersantă este și cea a lui Catalin Tenita, care vrea să distribuie cât mai multe insigne cu #rezist în ideea că acest lucru îi va mișca pe politicieni.

„Am dat ieri, alaturi de prieteni entuziasti, cam 1200-1300 de insigne in piata. Inca vreo 50 au pornit in drum spre Luxemburg si vor ajunge diseara, pentru cei care protesteaza acolo (Brussel, Strasbourg, Londra, Paris?) . Plus cele distribuite si la lansarea sondajului.

Foarte bine primite in piata si peste tot. La un moment-dat cred ca jumatate din oameni le aveau pe caciuli, pe haine, pe fulare, pe ghiozdane. Si veneau sa ceara pentru prieteni, pentru cei de acasa, pentru cei care nu apucasera sa vina ieri.

Vezi și Revoltător! Negulescu a fost prins furând și apoi făcut procuror – detalii halucinante

Ce vreau sa spun e urmatoarea chestie: O insigna nu e mare branza. O mie de insigne purtate tot timpul nu inseamna prea mult, poate doar un soi de hipstereala. Poate nici zece mii. Nu i-a miscat pe cei de la putere un miting de 5-600.000.

Dar daca niste zeci de mii sau sute de mii de oameni le vor purta tot timpul poate va insemna ceva.

Poate va fi un semn ca noi pretindem moralitate din partea guvernantilor. Ca nu vrem sa dam ciubucuri. Ca nu empatizam cu cei care si-au obtinut locurile in adminstratie pe pile. Ca nu suportam marlania unor functionari. Ca suntem pregatiti sa facem sacrificii pentru valorile in care credem. Ca vrem sa fim respectati.
Ca nu sustinem nici un guvern care se doveste mincinos, nici un partid politic de corupti, indiferent care ar fi acesta.

Ca in toate contactele noastre cu ei, cu interpusii lor, cu acele persoane din administratie care au proaste metehne, cu acei oameni din sectorul privat care i-au sustinut intr-un fel sau altul (caci mita si coruptia sunt un fenomen de tip parteneriat public-privat, de multe ori) noi opunem un zid de principii.

Poate va fi un simbol de cetatenie, dupa care ne vom recunoaste”, a scris Catalin Tenita pe facebook.

insigne

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare