Ce se întâmplă cu pensiile seniorilor, în cazul în care nu sunt găsiți acasă de poștaș

Poștașul livrează pensiile la domiciliul beneficiarilor, în perioada 1-15 a fiecărei luni. Casa Națională de Pensii Publice a explicat ce se întâmplă cu pensiile beneficiarilor, în cazul în care aceștia nu sunt găsiți acasă de poștaș. 

Astfel, potrivit Casei de Pensii, pensiile și taloanele de pensie se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată, informează Casa de Pensii.

Ce a transmis Casa de Pensii:

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Pentru persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Începând cu drepturile aferente lunii martie 2021, taloanele mov sunt arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.

Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora. După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare