sursa foto:  nbrii.com

Ce se întâmplă cu numărul șomerilor din România? Statistică „fierbinte”

Institutul Național de Statistică (INS) a arătat, luni, cum a stat țara noastră la capitolul șomaj în luna iunie. Astfel, potrivit standardelor Biroului Internațional al Muncii (BIM), citate de INS, într-un comunicat de presă, numărul șomerilor a ajuns la 470.000 de persoane, iar rata șomajului în forma ajustată sezonier a fost de 5,3%, la finele lunii iunie 2017, în scădere cu 0,1 puncte procentuale față de luna precedentă (5,4%).

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iunie a anului 2017, a fost de 470.000 de persoane, în scădere față de luna precedentă (478.000 de persoane), cât și față de aceeași lună a anului anterior (527.000 de persoane). Pe sexe, rata șomajului la bărbați a depășit-o cu 1,5 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile respective fiind 5,9% în cazul persoanelor de sex masculin și 4,4% în cazul celor de sex feminin, scrie Agerpres.

Mai mult, pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 4,2% pentru luna iunie 2017 (4,8% în cazul bărbaților și 3,3% în cel al femeilor). Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 74,0% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna iunie 2017.

Șomerii, conform definiției internaționale (BIM), sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele 3 condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni și s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni.

Vezi și După rachetele Patriot, americanii mai au o AFACERE pentru țara noastră! Cu ce propunere vin ACUM

Fondatorul Untold se confesează: boala năucitoare care l-a făcut să renunțe la tot

Deloitte ne lămurește: ce se va întâmpla de fapt cu salariile angajaților din privat. Cresc sau scad?

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare