Ce trebuie să facă românii care au asigurare RCA la compania Euroins. Daniel Apostol (ASF): ‘Se pot îndrepta către FGA să denunțe aceste polițe și să încaseze partea din perioada care rămâne până la expirare’

Daniel Apostol, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat că retragerea autorizației de funcționare a Euroins se bazează pe faptul că  societatea a încălcat legislația în materie.

Purtătorul de cuvânt al ASF a declarat că românii ”care dețin polițe valabile la Euroins se pot îndrepta către FGA să denunțe aceste polițe și să încaseze partea din primă echivalentă cu perioada care rămâne până la expirare”.

Daniel Apostol a respins acuzațiile că ASF nu a luat măsuri pentru a preveni un nou faliment care dă peste cap piața asigurărilor.

”Cei care dețin polițe valabile la Euroins se pot îndrepta către FGA”

Din februarie 2022, în mod constant, această societate a făcut obiectul multiplelor activități de control susținut. De fiecare dată când s-au găsit nereguli această societate a fost sancționată. Istoricul sancțiunilor a fost făcut public. Fiecare sancțiune care a fost dată până acum are și motivația pentru care a fost sancționată această companie. Acum venim cu sancțiunea maximă, retragem autorizația de funcționare, constatăm că are indicii de stare de insolvență, cerem deschiderea procedurii de faliment, numim Fondul de Garantare a Asiguraților ca administrator interimar al societății, cu un mandat până la numirea unui lichidator judiciar.

FGA va juca cel mai important rol în gestionarea procedurilor de despăgubire. Va achita toate creanțele celor îndreptățiți la despăgubiri. Cei care dețin polițe valabile la Euroins se pot îndrepta către FGA să denunțe aceste polițe și să încaseze partea din primă echivalentă cu perioada care rămâne până la expirare.

Afirmațiile că ASF nu a făcut nimic contrazic flagrant realitatea Toată lista măsurilor luate de conducerea ASF arată că am scos la suprafață ilegalitățile unor companii, lista sancțiunilor și a  deciziilor date de Justiție sunt la dispoziția opiniei publice”.

”Decizia Consiliului ASF se bazează pe o amplă analiză a situației Euroins pe România”

Daniel Apostol a mai precizat că este necesară modificarea legislației:

Cred că ar trebui să ne îndreptăm acolo unde putem lucra pentru îmbunătățirea cadrului de reglementare astfel încât consumatorii, piața să funcționeze firesc, consumatorii să fie protejați.

Ne asumăm responsabilitatea pentru deciziile pe care le-am luat, decizia Consiliului ASF se bazează pe o amplă analiză a situației Euroins pe România așa cum s-a întâmplat și în situația City”, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare