sursa foto:  nineoclock.ro

Cehia anunță că nu le va elibera vize umanitare rușilor care fug din Rusia pentru a evita mobilizarea 

Ministrul ceh de Externe Jan Lipavsky, a transmis printr-un comunicat de presă că Cehia nu le va elibera vize umanitare ruşilor care fug din Rusia pentru a evita mobilizarea anunţată de Vladimir Putin.

 

 

”Înţeleg că ruşii fug din cauza deciziilor tot mai disperate luate de către (preşedintele rus Vladimir) Putin, dar cei care fug din ţara lor pentru că nu vor să-şi îndeplinească o datorie impusă de propriul lor stat nu îndeplinesc criteriile pentru a primi o viză umanitară”, a anunţat joi, într-un comunicat, ministrul ceh de Externe Jan Lipavsky.

Cehii adoptă, astfel, o poziţie diferită faţă de alte state membre ale Uniunii Europene (UE), şi anume Germania, care a anunţat joi că este pregătită să-i primească pe ruşii care fug de mobilizarea lui Putin în Ucraina.

”Cel care i se opune cu curaj lui Putin şi se pune în mare pericol poate cere azil politic în Germania”, a anunţat ministrul german e Interne Nancy Faeser.

Ruşii mobilizaţi miercuri de către Putin să lupte în Ucraina s-au năpustit asupra biletelor de avion către Istanbul, în Turcia, Erevan, în Armenia, Tbilisi, în Georgia, Minsk, în Belarus, Nursultan, în Kazahstan şi Belgrad, în Serbia, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare