sursa foto:  publika.md

Cel mai puternic bancher din SUA: ‘Guvernele din întreaga lume care cheltuiesc ca niște marinari beți. O recesiune va avea loc în cele din urmă’

Jamie Dimon, cel mai puternic bancher din SUA şi şeful gigantului JPMorgan, susține că economia globală, inclusiv cea a SUA, merge într-o direcție bună, dar asta nu înseamnă că vom ajunge la un boom economic. Un risc ține chiar de guvernanți care „cheltuiesc ca nişte marinari beţi”.

Jamie Dimon (JPMorgan): Guvernanții cheltuiesc ca nişte marinari beţi

Potrivit CNBC citat de Business Magazin, Jamie Dimon a susținut că datele legate de consum arată bine, iar salariile aflate în continuă creştere susţin economia, dar asta nu înseamnă că nu există riscuri. Câteva dintre ele țin de felul în care băncile centrale gestionează politica moneară, de războiul din Ucraina şi de guvernele din întreaga lume care „cheltuiesc ca nişte marinari beţi”.

 

Să spui că astăzi consumatorul este puternic, ceea ce înseamnă că vei avea un mediu înfloritor timp de ani de zile, este o greşeală uriaşă”, a afirmat Dimon.

În timp ce JPMorgan şi alte bănci au „câştigat prea mult” din împrumuturi ani în șir ca urmare a ratelor de neplată scăzute la un nivel istoric, au apărut tensiuni în anumite părţi ale creditării imobiliare şi ale creditării auto cu risc ridicat, a mai explicat acesta.

Dacă şi când veţi avea o recesiune, care va avea loc în cele din urmă, veţi avea un ciclu de creditare cu adevărat normal. Într-un ciclu normal de creditare, va exista mereu un sector care va avea rezultate mai slabe decât s-ar estima anterior”, a mai spus Jamie Dimon.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare