sursa foto:  abc.net.au

CEO-ul Apple, Tim Cook, laudă inovația Chinei: ‘Inovația se dezvoltă rapid și cred că se va accelera în continuare’

CEO-ul Apple, Tim Cook, a lăudat Republica Populară Chineză pentru inovația sa rapidă și legăturile sale de durată cu producătorul american al iPhone.

 

Cook se află la Beijing pentru a participa la China Development Forum, un eveniment organizat de guvern care se desfășoară din nou, după ce țara și-a încheiat controalele COVID la sfârșitul anului trecut, potrivit rapoartelor presei locale citate de Reuters.

Pe lângă Cook, la eveniment participă și înalți oficiali guvernamentali, precum și directori generali ai unor firme precum Pfizer și BHP.

Inovația se dezvoltă rapid în China și cred că se va accelera în continuare”, a spus Cook, citat de publicația The Paper. Vizita sa vine într-un moment al tensiunilor crescânde între Beijing și Washington, și în timp ce Apple caută să reducă dependența lanțului de aprovizionare de China și să mute producția în noi state, cum ar fi India.

Anul trecut, producția celei mai mari fabrici de iPhone-uri din lume, condusă de Foxconn, furnizorul Apple, a fost puternic perturbată după ce politicile Chinei de zero COVID au alimentat neliniștea lucrătorilor. Cook a vizitat, de asemenea, și un magazin Apple Store din Beijing, iar fotografiile au devenit virale pe rețelele sociale chineze.

În timpul discursului său, Cook a discutat, de asemenea, despre educație și despre necesitatea ca tinerii să învețe abilități de gândire critică de programare, anunțând că Apple intenționează să mărească cheltuielile pentru programul său de educație rurală la 100 de milioane de yuani, relatează presa locală, conform forbes.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare