sursa foto:  Inquam Photos/George Călin

Cetățenilor români le este în continuare furat dreptul de a circula liber în Europa – Semnal tras de Eugen Tomac, europarlamentar PMP

Eugen Tomac, europarlamentar al Partidului Mișcarea Populară (PMP), a tras un semnal serios în plenul Parlamentului de la Strasbourg. 

Liderul PMP a solicitat respectarea Tratatelor Uniunii Europene și deblocarea accesului României în Schengen. România este ținută în afara spațiului Schengen sub pretextul fals al problemelor de migrație, a subliniat Tomac.

Potrivit lui Eugen Tomac, cei care plătesc astăzi nu sunt cei vinovați, ci exclusiv cetățenii români, cărora le este în continuare furat dreptul de a circula liber în Europa.

Mesajul lui Eugen Tomac:

„Am solicitat astăzi din nou, în plenul Parlamentului de la Strasbourg, respectarea Tratatelor Uniunii Europene și deblocarea accesului României în Schengen.

I-am cerut vicepreședintelui Comisiei Europene, Margaritis Schinas, acțiuni și fapte concrete spre corectarea acestei nedreptăți tolerate de aproape 12 ani.

România este ținută în afara spațiului Schengen sub pretextul fals al problemelor de migrație. Reamintesc însă că Austria, țară care ne blochează accesul în spațiul de liberă circulație, a fost de două ori sancționată de către Consiliu pentru încălcarea legislației Schengen.

Din păcate, cei care plătesc astăzi nu sunt cei vinovați, ci exclusiv cetățenii români, cărora le este în continuare furat dreptul de a circula liber în Europa”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare