sursa foto:  voxbiz.ro

Ciolacu a răbufnit! ‘Proiectul de lege cu Ținutul Secuiesc e scos la iveală când e nevoie de scandal’

Marcel Ciolacu afirmă că scandalul legii privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost unul indus, cu substrat electoral şi coordonat de preşedintele Iohannis, care a depăşit graniţele României, şi că aşteaptă explicaţii nu numai în acest caz, dar şi în legătură cu încetarea stării de urgenţă.

„Din 2004, acest proiect de lege se tot depune în Parlamentul României. Acum este depus pentru a cincea oară. Este acelaşi. Este identic, nemodificat nici o virgulă din el. El periodic se depune. Şi întotdeauna este scos când este o criză. El a fost şi pe timpul lui Adrian Năstase, şi a lui Bogdan Olteanu, şi a lui Valeriu Zgonea. Tot timpul este scos când e nevoie de un scandal”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

„În decembrie am trimis, normal, cum este uzanţa, prin secretariatul general al Camerei, documentele Guvernului, să ni se dea punctul de vedere al Guvernului. Guvernul ne-a spus că ne roagă, nu numai pentru acest proiect, să nu mai introducem proiecte pe ordinea de zi – am adresele respective, adică nu vorbesc fără documente la ce spun – pînă nu vin şi el cu punctul lui de vedere. Şi de aici proiectul a intrat în Biroul Permanent, s-a trimis la comisii, la Comisia de administraţie, unde după trei săptămîni ni s-a dat un raport de respingere, votat în unanimitate. Punctul de vedere al Guvernului a venit după data de 25 martie cînd proiectul a trecut tacit de Camera Deputaţilor. În acel moment, procedural, el este înaintat Senatului. Acest lucru gîndiţi-vă că s-a întîmplat acum o lună şi jumătate. Deci nu este un proiect acum descoperit de preşedintele României, cum că „Domnule, deodată a trecut de Camera Deputaţilor tacit”. Tacit a trecut de Camera Deputaţilor acum o lună şi jumătate.

„Vreau să vă spun că atât eu, cât aproape toţi colegi din Parlament, am primit în jurul orei 22.00 această informaţie pe telefoanele mobile, pe WhatsApp. (…) Pe toate grupurile de parlamentari, la prieteni. Ei a fost un lucru concentrat, pregătitor pentru această declaraţie a preşedintelui. Premeditat. Pot s-o spun fără nici o reţinere”, a adăugat Ciolacu, conform Antena3.

Vezi și:

A folosit Iohannis proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc în scop strict politic? Ce Divizie din SRI trebuia să știe totul

Guvernul schimbă regulile! Mii de români sunt vizați

EXCLUSIV Nu sunt dovezi în apărarea polițistului-bătăuș? Solicitarea ciudată făcută de anchetatori

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare