sursa foto:  psnews.ro

Claudiu Năsui iese la rampă: ‘Statul nu trebuie să mai aibă ministere mamut, sute de agenții și mii de sinecuri. Noi depolitizăm companiile de stat’

 Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a declarat că ”Statul român este extrem de neeficient” și se va lupta pentru depolitizarea companiilor de stat.

 

Liderul USR PLUS, Claudiu Năsui, recunoaște ineficiența statului român

„Am combătut o parte din piramidele de birocrație. Am avut pachete de debirocratizare și transparentizare. Am debirocratizat modul de înființare al firmelor. (…) Aparatul de stat este ineficient, simte să-și justifice existența prin hârtii. Se mută documente din stânga în dreapta. Statul român mai are un instinct: transpune radical directivele. Trebuie debirocratizare și digitalizare. (…) Statul nu trebuie să mai aibă ministere mamut, sute de agenții și mii de sinecuri. Statul român este extrem de neeficient. (…) Am propus în campanie 3 mari reforme: Dreptul de a alege în Sănătate, în Educație și Zero Taxe pe salariul minim.”

Despre sinecurismul din companiile de stat aparținând ministerului Economiei

„În companiile de stat de la ministerul Economiei sunt peste 10.000 de salariați. Noi depolitizăm companiile de stat. Am schimbat integral Consiliile de Administrație. Am schimbat CA-urile cu oameni din privat. Oamenii din privat vi din bun simț civic la stat. Am de-sinecurizat faimoșii administratori speciali. Am dat afară, deocamdată, 10 administratori speciali. Administratorii speciali erau plătiți să nu facă nimic, erau din 2002. Unii din administratorii speciali aveau 14.000 de lei pe lună.

Preocuparea mea este de-căpușarea companiilor și închiderea găurilor negre. Pompăm bani în găuri negre, trebuie să punem stop. Din companiile de stat s-a furat timp de 30 de ani. S-a furat inventiv, s-au făcut alte companii, și-au furat activele, sunt cazuri grosiere. Am făcut foarte multe plângeri penale. Am făcut mai mult de 10 plângeri penale pe ce am găsit în companiile de stat. (…) Din unele companii s-a furat efectiv timp de 30 de ani. Avem 70 de companii, cam 210 oameni în Consiliile de Administrații. (…) Companiile de stat ar trebui să fie profitabile. La stat, după ce faci pierderi, se șterg datoriile. Oprim această practică pentru companiile de stat. Sper să avem concursul coaliției ca să închidem găurile negre ale României. (…)

Exista un robinet de bani publici pe schema de susținere a exporturilor. Era o schemă de mers la târguri în jurul lumii. Erau aceiași oameni și aceleași firme. Am pus toate contractele cu statul ale ministerului Economiei on line. Veți vedea că cele mai mari contracte erau cele de mers la târguri. Noi n-am încurajat exporturile, ci am încurajat pe unii oameni să se plimbe. Noi vrem exporturi pentru toată lumea. Am inițiat un proiect de lege ca fiecare firmă care exportă să aibă banii triplu deductibili”, conform AlephNews.ro.

Vezi și:

Angajații din acest domeniu vor avea impozit zero pe salariu. Claudiu Năsui: ‘E un sector afectat și de munca la negru’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare