sursa foto:  comisarul.ro

Claudiu Năsui pune lupa pe instituțiile de stat: ‘Dacă vă uitați la cine sunt rău platnicii statului român, este tot statul român, sunt tot companii de stat’

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, atrage atenția că instituțiile de stat au cele mai mari datorii la buget.

„Dacă vă uitați la cine sunt rău platnicii statului român, este tot statul român, sunt tot companii de stat. Și asta se leagă tot de transparență. Haideți să știm de toate lucrurile acestea, pentru că în momentul în care dai jos cortina și se vede că decorul e doar o butaforie și în spate e dezastru, măcar putem începe să rezolvăm. Dacă nu știm adevărul și spunem tot timpul acel faimos «avem de toate», asta sufocă”, a spus Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui: Trebuie ca statul să permită ca IMM-urile să crească

Ministrul spune că sarcinile administrative și birocratice trebuie reduse cât mai mult pentru companiile mici și că actuala coaliție a reușit o serie de progrese în această direcție, prin pachetul de debirocratizare și transparentizare, inclusiv eliminarea pentru microîntreprinderi a declarațiilor contabile semestriale.

„Trebuie să existe o birocrație corelată cu talia firmei. Când ești mic, să te lase statul în pace să crești, trebuie să avem acei muguri din care să crească întreprinderi, IMM-uri și poate o parte să crească și mai mult și să ajungă întreprinderi extraordinare, cum e UIPath. UIPath nu a fost parte din nicio strategie națională de dezvoltare a unei companii de automatică, nu a fost o subvenție sau o schemă de ajutor de stat sau ceva de genul ăsta. A fost viziune, muncă, talent antreprenorial. Și acest lucru există în România. Dar totul e ca statul român să nu le omoare din fașă, să le lase să apară, să crească mai departe”, a mai declarat ministrul, conform Gândul.ro.

Vezi și: Claudiu Năsui, despre eliminarea ‘mafiei’ abonată la banii publici: ‘Nu le reușește și cu USR, noi am pus o piedică’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare