sursa foto:  psnews.ro

Claudiu Năsui: ‘Salariul minim nu e mare în România, dar măcar să îți intre, să fie al tău. Trebuie să tăiem cheltuieli acolo unde putem’

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a declarat că, de la 1 ianuarie 2022, vrea să reducă taxarea salariului minim.

 

,,Suntem pe primul loc, suntem campioni. Când ai 2.000 de lei pe lună și îți ia statul jumătate din bani, atunci nu îți permiți atât de mult. Este mult mai greu de dus aceasta povară fiscală. Zero taxe pe salariul minim, dacă ai salariul minim măcar… Salariul minim nu e mare în România, dar măcar să îți intre, să fie al tău. Trebuie să tăiem cheltuieli acolo unde putem, trebuie să desființăm sinecuri, să refacem reorganizări în ministere-mamut, care au mult prea mulți directori, mult prea multe structuri. Trebuie să mai desființăm din puzderia de agenții. Dispar 40% din funcțiile de conducere, adică, practic, tot ce înseamnă șefi, directori care nu își au utilitate și care sunt plătiți din banii contribuabililor’’, a declarat Claudiu Năsui.

,,Cel mai bun lucru pe care putem să îl facem, este să lăsăm bani în economie, să-i lăsăm celor care muncesc, românilor de la bază. Așa ajuți… activezi forța de muncă, reduci inegalitățile, încurajezi munca, pentru că o faci mai bine remunerată’’, a mai precizat acesta, conform realitatea.net.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare