sursa foto:  Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Clotilde Armand, făcută praf de PNL! ‘Dânsa nu a citit amendamentul depus de PNL, de fapt’

Partidul Național Liberal o face praf pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1 și-a declarat victoria în fața Romprest, după 8 luni de zile.

Armand s-a lăudat că a fost împuternicită de consilierii PNL „să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activitățile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021”.

În replică, PNL Sector 1 afirmă că Armand nu a citit amendamentul depus de liberali, anume că „i-a fost dată posibilitatea controlului cu respectarea legislatiei și a contractului în vigoare”, iar apoi să revină cu un raport către PNL, în 60 de zile.

„Două victorii importante astăzi în Consiliul Local:
➡️ Am salvat bursele copiilor! La propunerea PNL, bursele au rămas în același cuantum ca în primul semestru.
➡️ Am deblocat criza gunoaielor, prin amendamente clare și simple la proiectele de HCL propuse pe aceasta zona.
Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1, explică foarte bine ce s-a întâmplat astăzi și care este ADEVĂRUL. Pentru că la finalul zilei, adevărul trebuie să câștige.
Daniel-Constantin Ciungu: „PNL Sector 1 a demonstrat tot ceea ce spunem de 7 luni de zile in contradictoriu cu primarul. Noi i-am spus de fiecare data ca proiectele propuse de dansa sunt nelegale, atat pentru controlul prestatorului de servicii cat si pentru modificare de frecvente.

Astazi PNL a venit cu 2 propuneri ce respecta legea. Pe care le-au votat si colegii de la USRPLUS. Acestea au fost aprobate. Proiectele PNL.

Daca cititi postarea doamnei primar, sau cine i-a scris-o, observati ca dansa nu a citit amendamentul depus de PNL de fapt. Cel care este intreg proiectul de hotarare aprobat, de altfel.

I-a fost data posibilitatea controlului cu respectarea legislatiei si a contractului in vigoare. Atat. Si sa revina cu raport spre noi in 60 zile”, transmite PNL.

Anunțul lui Clotilde Armand:

După o muncă de 8 luni de zile, am reușit să-i conving pe consilierii locali de necesitatea unui control strict asupra modului în care Romprest a tarifat, de-a lungul timpului, serviciile de salubrizare de pe raza Sectorului 1.

Am introdus acest proiect de hotărâre de mai multe ori pe ordinea de zi și, într-un final, astăzi, a fost votat. Din respect pentru banul public și pentru comunitatea locală, trebuie să plătim prețul corect pentru serviciile pe care le prestează operatorul de salubrizare.

De astăzi primarul Sectorului 1 a fost împuternicit de către Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activitățile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021. Potrivit proiectului de hotărâre, această activitate se va realiza prin luarea în calcul a costurilor necesare și utile prestării serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către Compania Romprest Service SA conform prevederilor Legii nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților.

Bătaia de joc în ceea ce privește cheltuirea banului public trebuie să ia sfârșit.
Mulțumim că ne sunteți alături!
#NiciUnPasÎnapoi”.

Comunicatul oficial al PNL

Poziţia PNL Sector 1 pentru şedinţa de Consiliu Local – Burduja (PNL): „Haosul trebuie să înceteze! Oamenii au nevoie de soluţii”.

Consilierii PNL Sector 1 transmit următoarele precizări în legătură cu şedinţa de consiliu local convocată astăzi, la ora 14.00, scrie agerpres.ro.

1. Serviciile de salubritate

Consilierii PNL vor face amendamente la propunerile de HCL privind derularea operaţiunilor de control şi negocierea contractului cu operatorul de salubritate din sectorul 1. Vom propune mandatarea primarului Clotilde Armand să negocieze şi să exercite dreptul de control, conform legislaţiei în vigoare şi respectând toate prevederile contractuale. Menţionăm că nici controlul şi nici negocierea nu exclud respectarea obligaţiilor contractuale curente sau plata facturilor restante, conform legii.

De asemenea, propunem tot în şedinţa de astăzi înfiinţarea formală a grupului tehnic de lucru pentru identificarea soluţiilor în problema gunoaielor pe termen mediu şi lung. Reamintim că săptămâna trecută, la invitaţia şi prin eforturile PNL, toate instituţiile publice şi entităţile implicate în acest scandal s-au aşezat la aceeaşi masă, pentru prima dată după opt luni de zile, şi au identificat soluţiile posibile. Salutăm iniţiativa doamnei primar de a invita aceleaşi instituţii astăzi, la şedinţa Consiliului Local (Garda de Mediu, prefectura, ANRSC, ministerul Mediului etc). Ne bucurăm că exemplul nostru, precum şi invitaţia la dialog şi cooperare în interesul cetăţenilor sunt exemple de bune practici preluate la nivelul administraţiei locale.

2. Bursele copiilor din sectorul 1

După solicitarea PNL Sector 1, depusă pe 22 iunie şi semnată de toţi consilierii, primarul Armand a introdus pe ordinea de zi suplimentară subiectul burselor. Însă, culmea, proiectul de HCL prevede reducerea cuantumului burselor pe majoritatea categoriilor, în unele cazuri chiar la jumătate.

De exemplu, în cazul burselor de performanţă pentru elevii care au obţinut rezultate la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurile organizate de ME- locul I, se propune reducerea de la suma de 1000 de lei la 600 de lei. Aceeaşi tăiere se constată şi pentru alte burse, inclusiv bursele de ajutor social pentru mediul rural, pentru care se propunere reducerea la jumătate.

„Este strigător la cer că economiile la buget se fac fix de la copiii din sectorul 1. De la elevii din mediul rural care nu au licee în localitatea de domiciliu şi care îşi plătesc transport şi cazare din aceşti bani şi pentru care 150 de lei chiar pot face diferenţa. Şi de la cei eminenţi, premiaţi la olimpiade, pe care ar trebui să îi încurajăm şi stimulăm. Până la urmă, cele mai bune performanţe trebuie să fie premiate pe măsura muncii. Meritocraţia rămâne cel mai important criteriu în diferenţierea burselor pentru copiii cu rezultate bune, tocmai pentru a îi încuraja şi stimula”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1.

În plus, criteriul general de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat aprobat de Ministerul Educaţiei, articolul 2, prevede:

2) Cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a consiliului local, respectiv a consiliului judeţean/consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

Este complet ilegal să modificăm cuantumul în timpul anului şcolar, de la un semestru la altul. Copiii au primit în primul semestru o anumită sumă de bani şi se trezesc, în al doilea semestru, cu suma redusă doar pentru că primarul s-a decis să facă economii fix pe spinarea copiilor din sectorul nostru.

„Lucrurile sunt simple pe ambele subiecte. Pe tema operatorului de salubritate, dacă amendamentele PNL vor fi votate, primarul va putea să deruleze orice operaţiuni de control şi orice negociere, cu respectarea tuturor legilor în vigoare, a contractului şi cu toată răspunderea asumată. O mandatăm să rezolve problema, pentru că cetăţenii sectorului 1 s-au săturat să trăiască de luni de zile printre mormane de gunoaie şi şobolani. La burse vom propune clar şi fără echivoc păstrarea cuantumului şi nu vom vota propunerea primarului, care taie bani inclusiv de la copiii nevoiaşi şi de la cei cu rezultate deosebite. Haosul trebuie să înceteze, oamenii au nevoie rapid de soluţii, iar economiile la bugetul local trebuie să se facă din altă parte, nu pe seama copiilor din sectorul 1”, a mai spus Sebastian Burduja.

Vezi și

SURSE Informații din interiorul Poliției Române! Ce se întâmplă cu cazul Arad: ‘Toate structurile sunt angrenate’

Se confirmă sursele Bugetul.ro. Bărbatul cu crosa de golf și blonda cu maceta, reținuți în timp-record!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare