sursa foto:  realitateaoltului.ro

EXCLUSIV Un colaborator al Poliției Române lansează acuzații grave la adresa unui șef! ‘Pe cine nu suferă îl bagă în orice dosar pe care îl are în lucru și interceptează de acolo’

Cătălin Vișoiu, fost colaborator al Poliției Române în perioada în care Direcția de Investigații Criminale era condusă de comisarul-șef Mihai Pitulescu, lansează acuzații grave la adresa șefului Poliției Sectorului 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Fostul colaborator al IGPR a spus, pentru Bugetul.ro, că Gabriel Șchiopu ar dori să-i „regizeze” un dosar. Vișoiu acuză că șeful Poliției Sectorului 3, prin prisma funcției pe care o ocupă, ar face interceptări ilegale. Bugetul.ro a încercat să obțină și punctul de vedere al șefului Poliției Sector 3, însă acesta a refuzat să vorbească cu presa. El ne-a redirecționat către Biroul de Presă Poliției Capitalei, deși sunt acuzații care îl vizează direct pe dânsul, nu întreaga instituție.

Cătălin Vișoiu susține că prietena sa a fost tălhărită în apartament, la începutul lunii aprilie. Potrivit spuselor fostului colaborator al Poliției Române, la fața locului ar fi venit chiar șeful Poliției Sectorului 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Vișoiu susține că oamenii legii, în loc să investigheze tâlhăria, la ordinul șefului de sector, ar fi căutat „motive” împotriva sa.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul Poliției! ‘Document secret falsificat’ – Acuzații grave aduse unui șef

Iată ce a declarat, pentru Bugetul.ro, fostul colaborator al Poliției Române:

Pe data de 5 aprilie a avut loc la prietena mea o tâlhărie, cu un individ care este filmat și în scară, și în lift – având camere de supraveghere blocul. Este filmat și în afara blocului, într-o stație PECO. Și nu s-a luat nicio măsură.
Din ce observ eu, majoritatea tâlhăriilor, cu autori care sunt filmați și nu-i găsesc în baza de date, sunt date publicității, la televiziuni. E, la tâlhăria asta, fiind eu la mijloc, nu s-a dat nimic. La fața locului venind chiar șeful sectorului, Gabriel Șchiopu. Era 12:00 și ceva.

Noi doi fiind prieteni,cu ghilimelele de rigoare a avut o discuție cu mine. Eu nefiind acasă, fiind într-un service. Dar, sunându-mă prietena, am luat un taxi și am venit aici. Deja îl anunțaseră că garsoniera este pe numele meu. D-aia s-a prezentat domnul Șchiopu. În discuție dintre mine și Șchiopu, de față cu 10 lucrători de la SIC (n.r. – Serviciul Investigații Criminale) de la Sectorul 3, că a venit SIC Sector 3, n-a venit Secția 13 care e la 40 de metri de bloc. Au venit de la secție doar criminaliștii care au ridicat urme și au făcut fotografii. În rest, s-a ocupat SIC Sector 3, special. După discuția aprinsă pe care am avut-o cu el, el recunoscând că ‘Da, am participat cu tine la multe acțiuni’ – cu toate că el, în niște documente, spune că n-a fost niciodată cu mine la acțiuni… Mi-a spus că mă așteaptă la el, la birou, că n-are nimic cu mine. După ce a plecat el, discutau pe grup – să vedeți ilegalitate. De jos, de unde e serverul, la parter, le dădea la băieții ăștia filmări, pe telefon. Băieții îmi arătau mie, nu părții vătămate. Ce treabă am eu? Păi, nu, că poate îl cunoști. Păi, de unde să-l cunosc? Au spus și vecinii din bloc, că între anumite ore s-a mai încercat la ușile noastre, dar am crezut că e vreo greșeală, ceva.

Nu ne-au dat voie să intrăm în casă, nici mie, nici părții vătămate. Au pus-o pe fata asta să se dezbrace și să predea hainele pe scări. I-am adus eu lucruri de acasă. Nu i-au dat voie să intre să se schimbe în baie, ca orice om normal. A doua ilegalitate: nu au dus-o la IML. Acolo ni s-a spus că nu avem ce căuta, pentru că e dosar penal și trebuie venit cu ordonanță, să vină Poliția. La un moment dat, domnul care era șef de echipă intră în bucătărie, care nu avea treabă cu tâlhăria, pentru acolo stătea câinele. Umblă în coșul de gunoi, iar acolo era un prezervativ. Și a luat coșul de sub chiuvetă și l-a pus în pat, și făcea poze la coș. Ei confundă cercetarea la fața locului cu percheziția. Ei tot caută, domnul Șchiopu adică, că ei nu făceau nimic până nu primeau mesaj pe grup, motive împotriva mea. De aici se vede că e rea-voință. Deci, o tâlhărie cu violență, că s-au luat din casă 3.000 de lei. Deci, de o lună de zile, nu s-a făcut nimic. Am sunat de n ori. Am vorbit și cu adjunctul Sectorului 3, care mi-a zis că o să se ocupe. Au vrut să-mi ridice telefoanele, deși eu n-am nicio treabă.

Au luat IMEI-ul fetei, fără să-l treacă în procesul-verbal. Zice dați-mi și mie telefonul fetei și eu de bună-credință i l-am dat. Scoate husa și notează IMEI-ul. În discuția pe care am avut-o cu adjunctul, el recunoaște că s-a luat IMEI-ul și nu a fost trecut în procesul-verbal. La care motivează că au făcut ei la sediul lor un proces-verbal. Ok, l-ați făcut, dar nu trebuie să semneze partea vătămată?

Asta e procedura lui Șchiopu: pe cine nu suferă îl bagă în orice dosar pe care îl are în lucru și interceptează de acolo. Pentru că nu poate băga IMEI-ul ăsta, al telefonului, în dosarul de tâlhărie, n-ai cum, legal.
De o lună de zile nu s-a făcut nimic. La IML, ne-a explicat femeia că trebuie să vină cineva de la Poliție, cu ordonanță de la Parchet. Am anunțat și chestia asta, dar nu s-a luat nicio măsură”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Cătălin Vișoiu.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare