sursa foto:  mesagerulhunedorean.ro

Comisarul Berbeceanu, din nou în instanță! Cui cere 150.000 de lei și de ce

Celebrul comisar șef, fostul şef al Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe fostul şef al SRI Alba Ioan Tarnu pentru că acesta din urma a făcut afirmații neadevărate la adresa lui. Mai exact, Tarnu a declarat unei televiziuni centrale că dosarul în care a fost condamnat ar fi fost “fabricat” cu ajutorul fostului şef al BCCO Alba Iulia. Pentru asta Berbeceanu îi cere daune în valoare de 150.000 de lei.

Procesul dintre cei doi a început, miercuri, la Tribunalul Alba, iar la primul termen au fost prezente ambele părți.

Ioan Rus, avocatul lui Ioan Tarnu, a invocat la primul termen de judecată necompetenţa materială a Tribunalului Alba în acest proces pe motiv că pentru cauze în care valoarea daunelor nu depăşeşte 200.000 de lei competenţa de judecare revine Judecătoriei Alba Iulia.

Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să decidă dacă va începe judecarea cauzei sau îşi va declina competenţa spre Judecătorie.

Vezi și Interesant! Ce avere are, de fapt, omul pe care Carmen Dan îl vrea OUT de la șefia Poliției Române

Ioan Tarnu a declarat presei, la ieşirea din sala de judecată, că va aduce la fiecare termen al procesului documente şi probe privind modul în care Traian Berbeceanu ar fi scos din dosare anumite persoane pentru a le scăpa de pedepse.

„Preocupările sale de a face selecţii în dosare, de a scăpa anumiţi suspecţi, de a favoriza anumite persoane şi ceea ce mi se pare extrem de grav, exceptând persoana mea, că încălca prin interceptări abuzive drepturi şi libertăţi fundamentale (…). Vă asigur că pe viitor vă voi pune la dispoziţie şi înregistrări, CD-uri cu înregistrări făcute de către Traian Berbeceanu în care rezultă cu claritate preocuparea de a scoate din dosare penale anumite persoane(…)Vă asigur că la fiecare întâlnire care va avea loc de acum înainte aici în faţa instanţei vin cu documente şi probe” a spus Ioan Tarnu,  potrivit libertatea.ro.

Traian Berbeceanu a refuzat în schimb să facă declaraţii jurnaliştilor, spunând doar că are încredere că instanţa îi va da dreptate în acest proces.

Vezi și Informații interesante! În ce este membru omul pe care Carmen Dan îl vrea șef la Poliția Română – cât de bogat e Alexandru Cătălin Ioniță

În 2011, Traian Berbeceanu şi echipa sa de la BCCO Alba Iulia l-au investigat pe şeful SRI Alba de la acea dată, Ioan Tarnu, într-un dosar privind furtul unor utilaje agricole din ţări ale Uniunii Europene care erau apoi vândute în România. Tarnu a fost acuzat atunci alături de un poliţist de la BCCO Alba Iulia, Liviu Schiau, că ar fi favorizat grupul infracţional organizat format din nu mai puţin de 30 de persoane, în acest dosar prejudiciul creat de grupare fiind de 4,5 milioane de euro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.