sursa foto:  euromaidanpress.com

Comisia electorală rusă, reacție la votul din SUA: ‘Spații imense pentru posibile fraudări’

Ella Pamfilova șeful comisiei electorale ruse a afirmat că votul prin poștă din Statele Unite ale Americii a lăsat ”spații imense pentru posibile fraudări” electorale.

„Am avut ocazia în trecut să studiez temeinic experiența votului prin poștă în Statele Unite. Pentru mine, concluzia este clară: este un anacronism care în varianta sa americană deschide spații imense pentru posibile fraudări”, a declarat Ella Pamfilova pentru agenția de presă de stat rusă TASS. Potrivit acesteia, sistemul de vot prin poștă din Statele Unite ar permite „voturi multiple, pierderea buletinelor de vot „nedorite”, creșterea votului pentru morți”, rezultând dintr-o „lipsă de control sistematic asupra procesului electoral prin poștă, în ansamblu”.

Președintele Donald Trump, învins de democratul Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, nu a recunoscut victoria rivalului său, judecând, fără a furniza nicio dovadă, că votul a fost fraudulos și a arătat cu degetul în special spre votul prin poștă, care a cunoscut o crestere semnificativa anul acesta din cauza pandemiei coronavirusului. Președintele rus Vladimir Putin este unul dintre puținii lideri mondiali care nu l-a felicitat pe Joe Biden.

Relațiile ruso-americane s-au deteriorat constant de când Moscova a fost acuzată că a intervenit în alegerile prezidențiale din 2016 pentru a promova alegerea lui Donald Trump. Miliardarul american a negat întotdeauna că ar fi beneficiat de eforturile rusești, la fel ca Vladimir Putin, în ciuda concluziilor anchetatorilor americani.

Alegerea lui Joe Biden riscă să crească și mai mult tensiunile cu Rusia, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama promitând întotdeauna mai multă fermitate în ceea ce privește Moscova, în timp ce Donald Trump nu și-a ascuns admirația față de președintele rus, conform smartradio.ro.

Citește și:

Veste bună de la Casa Națională de Pensii Publice! Ce se întâmplă cu cei care și-au cumpărat vechime și în cât timp se va primi decizia de pensionare

EXCLUSIV Toate piețele din Sectorul 4 se redeschid miercuri! Soluția găsită de primarul Daniel Băluță

Primarul Sectorului 2, pentru Bugetul.ro: ‘Piața Obor nu se închide!’/Traian Berbeceanu și șefa DSP București și-au dat acordul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare