sursa foto:  Orhei TV

Consilierul lui Volodimir Zelenki, cerere către Occident, după anunțul de mobilizare al lui Putin: Răspundeți decisiv și fără ezitare

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a cerut miercuri țărilor din Occident să răspundă decisiv şi fără ezitare la anunțul președintelui rus Vladimir Putin de mobilizare parțială a cetățenilor ruși, scrie news.ro

 

 

 

”Încercarea de anexare a teritoriilor, mobilizarea şi şantajul nuclear reprezintă o nouă etapă a războiului, la care aliaţii occidentali trebuie să răspundă decisiv şi fără ezitare”, a declarat Podoliak pentru CNN în scris.

”Aliaţii Ucrainei ar trebui să furnizeze mai multe rachete HIMARS, inclusiv cele care au o rază de acţiune de până la 300 de kilometri, ”precum şi tancuri americane Abrams”, a mai spus el.

Anunţul unei mobilizări parţiale imediate a cetăţenilor ruşi este ”ultima speranţă a lui Vladimir Putin de a schimba cursul războiului”, a evocat Podoliak, avertizând că preşedintele rus face aceeaşi greşeală pe care a comis-o în februarie”, când a lansat invazia în Ucraina.

Anunţul este ”de fapt, o recunoaştere a incapacităţii absolute a armatei ruse după şapte luni de război pe scară largă”, a adăugat Podolyak.

”Kremlinul le spune ruşilor răspicat: „V-am târât într-o aventură militară şi v-am asigurat că totul mergea conform planului, dar situaţia este scăpată de sub control, aşa că pregătiţi-vă să vă trimiteţi copiii să moară în război’”, a mai subliniat oficialul ucrainean.

Podoliak a afirmat că poziţia ucraineană rămâne neschimbată, în contextul în care Kievul nu recunoaşte referendumurile din teritoriile ocupate, nu răspunde ameninţărilor cu folosirea armelor nucleare şi va continua operaţiunea de recucerire a teritoriului şi de eliberare a oraşelor”, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare