sursa foto:  tribuna.ro

Controlati la sange! Orice venit trebuie declarat

Curtea de Conturi a descoperit că mulți asistați social nu au declarat câștigurile și a decis că trebuie să dea înapoi ajutorul social. Cei înregistrați cu venituri mai mari riscă să piardă indemnizația lunară.

Săraci, cu un ajutor acordat de stat, mii de asistați social își încearcă norocul la pariuri sportive, sau așa numitele „păcănele”.

O mie de oameni, adică un sfert dintre beneficiarii de ajutor social din Maramureș, au fost înștiințați că trebuie să returneze o parte din sumele primite de la stat, pentru că și-au completat veniturile cu sumele câștigate la jocurile de noroc. La Ulmeni, vestea a stârnit o adevărată revoltă, arată ziare.com.

Bărbat: „Dar și primarul joacă la bilete, și asistentul social, toată primăria joacă la bilete. Înseamnă că și lor trebuie să le vină”.

„Eu recunosc că am jucat, au zis că-mi trage din ajutorul social pentru 2.400 de lei. Primăria din Ulmeni e cea mai hoață, nu ne dă drepturile”, a spus un alt bărbat.

Mulți nu înțeleg ce legătură are ajutorul social cu pariurile. Legea spune, însă, că orice venit trebuie declarat.

Lucian Morar, primar Ulmeni: „Au avut unele câștiguri nu foarte consistente, 1.000, 700 de lei, 2.000 de lei. Aveau obligația să vină la primărie și să anunțe un venit ocazional”.

Femeie: „Scrie că 11 luni eu nu trebuia să iau ajutorul social. Mie de la forțele de muncă mi s-a eliberat să iau ajutorul”.

Bărbat: „Mai joc la pariuri. Dacă prind un bilet de 1 milion, asta nu înseamnă că trăiesc din banii de la casa de pariuri”.

Vezi și:

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare