sursa foto:  Foto: Facebook

Corina Crețu: ‘Din PNRR s-au cheltuit, din cele 30 de miliarde, doar 150 de milioane de euro. Nimic deocamdată pe domeniul transporturilor’

Europarlamentarul Corina Crețu, fost comisar european, a declarat că Guvernul României a încasat până acum 6,5 miliarde de euro, prefinanțare și prima tranșă din PNRR, dar nu a folosit decât 150 de milioane. Aceasta a deplâns felul în care a ajuns infrastructura feroviară în România, deși UE ne-a oferit sume absolut uriașe pentru investiții.

Corina Crețu a și remarcat un narativ extrem de periculos în România: „tot ce e bun vine de la miniștri și primari și tot ce e rău vine de la Comisia Europeană și de la Bruxelles”.

România are bani gratis de la UE și nu-i folosește

Din PNRR „s-au cheltuit, din cele 30 de miliarde, doar 150 de milioane de euro și deși la Guvernul României au sosit 6,5 miliarde, adică prefinanțare și prima tranșă, nu s-au facturat decât cele 150 de milioane pentru niște case de marcat. Nimic deocamdată pe domeniul transporturilor.

Căile ferate române trebuie modernizate, iar eficiența administrației și la CNAIR… Sunt constatări și ale Comisiei Europene de când eram comisar european. Puteți găsi scrisoarea mea către dna Viorica Dăncilă, către Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene în care Comisia constată – că nu erau constatările mele, erau experți în spate -dezastrul din aceste agenții.
Din 2007- 2014, primul exercițiu financiar de care România a beneficiat, s-au pierdut două miliarde tocmai în domeniul transporturilor.

Se pot face proiecte. Eu am aprobat Gurasada – Simeria – Arad, 1,2 miliarde de euro, pentru care acum se încearcă fazărim că modernizarea acestor transoane e foarte întârziată. Guvernul cere fazarea și executarea din exercițiul financiar 2021 – 2027”, a declarat Corina Crețu.

Când eram copil, mă urcam în Gara de Nord la 9 seara și coboram la Jibou, în Sălaj, la 7 dimineața. Acum te urci la 7 seara și cobori a doua zi la 10 dimineața, deci s-a lungit drumul cu 5 ore în plus față de acum 30 și ceva de ani, când mergeam la bunici”, a mai declarat Corina Crețu, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare