sursa foto:  rador.ro

Corina Crețu lansează acuze grave la adresa Guvernului PSD-ALDE! Cum ar fi mințit Puterea

Acuze grave la adresa Guvernului României! Comisarul european Corina Creţu, candidat pe lista Pro România pentru Parlamentul European, spune că în fiecare ţară din UE pentru un euro alocat din bani europeni sunt proiecte de trei euro, în timp ce România are bani necheltuiţi şi nu are proiecte. Ea a adăugat că îşi încheie mandatul la Comisia Europeană cu regretul că proiecte importante nu au fost depuse pentru a fi realizate din fonduri europene.

„Îmi pare rău că se minte cu neruşinare şi se spune că eu şi noi, la Comisia Europeană, blocăm proiecte pe care nu le avem”, afirmat Corina Creţu, la lansarea candidaţilor Pro România pentru alegerile europarlamentare 2019, referindu-se la proiecte de infrastructură cum ar fi Autostrada Unirii din Moldova.

„Noi mai avem în analiză patru proiecte de apă şi canalizare şi de aceea am spus totdeauna că avem nevoie de proiecte noi. În fiecare ţară pentru un euro sunt programaţi trei euro, noi avem bani necheltuiţi şi nu avem proiecte”, a spus comisarul european din partea României.

Corina Creţu a adăugat că în România se fac în prezent pentru accesarea de foduri europene proiecte mici, „fără impact asupra veţii oamenilor, pentru că sunt făcute în ultimul moment.”

„Dezvoltarea României e blocată, ţinută pe loc sau trasă înapoi” din cauza birocraţiei, corupţiei, responsablităţilor fragmentate din administraţia publică din România, a mai spus ea.

„Rămân cu regretul că îmi închei acest mandat (…) că nu am avut posibilitaea să semnez proiecte care cu adevărat ar lega Republica Moldova de România, care ar lega sudul şi nordul ţării, că nu au fost depuse proiectele pentru spitalele regionale văzând tot acest dezastru, toate aceste posibilităţi şi şanse pierdute, ne-am dat cu toţii seama că acest partid este deturnat de către actuala conducere, un partid care nu mai are nicio legătură cu dorinţele electoratului său, nu mai e nimeni care să se preocupe azi de şcoli, de spitale, de soarta satului românesc. Satul românesc nu înseamnă numai subvenţii pentru agricultură. Nu se poate să le spui primarilor că UE nu primeşte proiecte pentru comunităţi mai mici de 2000 de locuitori. Nu e adevărat. Din contră”, a spus Corina Creţu.

Ea a adăugat căn în opinia san alegerile din 26 mai nu sunt între partide ideologice, ci între proeuropeni şi antieuropeni, ea spunând că există riscul creării unei noi Cortine de fier din cauza curentului antieuropean.

Corina Creţu a mai spus că Europa nu trebuie făcută „ţap ispăşitor” de către politicienii de la Bucureşti.

Vezi și

EXCLUSIV ANAF face mutarea așteptată de toți românii! Președintele Mihaela Triculescu a dat ordinul

INTERVIU (II) Ultimul român condamnat la moarte, dezvăluiri năucitoare! Ce s-a întâmplat cu dovezile cu care a fugit din țară – Racolare cu repetiție

INTERVIU (I) Ultimul român condamnat la moarte scoate la suprafață detalii halucinante! Cine a ordonat uciderea sa – Suma primită de Mafie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare