sursa foto:  7-zile.com

Coronavirusul lovește în plin producătorii români! O fabrică a fost închisă, după ce mai mulți angajați au fost confirmați cu COVID-19

Coronavirusul lovește în plin fabricile din România! O fabrică a fost închisă, după ce mai mulți angajați au fost confirmați cu coronavirus.

Mai precis, o fabrică de confecții din Caracal a fost închisă de către DSP Olt, după ce opt angajate au fost confirmate cu COVID-19.

„În urma confirmării unui caz pozitiv Covid 19 în data de 23.04.2020 la o persoană angajată a unei fabrici de confecţii textile din Municipiul Caracal, internată, DSP Olt a declanşat o anchetă epidemiologică. În cadrul acestei anchetei au fost identificaţi, până în prezent, 8 contacţi direcţi, angajaţi ai fabricii, ce prezintă simptomatologie Covid 19. Dintre aceştia, 7 angajaţi au fost declaraţi infectaţi cu virusul Covid 19, astăzi – 25 aprilie 2020, iar cel de-al 8-lea angajat a fost declarat negativ. Cele 7 persoane confirmate pozitiv prezintă semne clinice de boală uşoare şi moderate, respectiv: disfagie, rinoree şi tuse, fiind internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina”, a informat, în cadrul unui comunicat, compania.

Potrivit Prefecturii Olt, primul caz de coronavirus în fabrica menţionată a fost confirmat în urmă cu trei zile, fiind vorba de o femeie în vârstă de 59 de ani, iar din ancheta epidemiologică a reieşit că persoana cu COVID-19 a avut opt contacţi direcţi, dintre care şapte au fost confirmaţi sâmbătă cu coronavirus.

Cele şapte persoane de la fabrica de confecţii confirmate sâmbătă cu coronavirus au semne clinice de boală uşoare şi moderate şi au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

DSP a dispus închiderea fabricii de confecţii, izolarea a 88 de angajaţi la domiciliu şi dezinfecţia în fabrică.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a dispus ca Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt să sprijine DSP în ancheta epidemiologică în derulare şi să verifice dacă se respectă măsura izolării la domiciliu de către angajaţii fabricii de textile.

Înainte de confirmarea diagnosticului de COVID-19, sâmbătă, la cei şapte angajaţi de la fabrica din Caracal, DSP a comunicat un număr de 20 de cazuri de coronavirus în judeţ.

Vezi și

Un jurnalist rupe tăcerea: ‘Cum promovează liberalii în funcții ”penalii” de altădată’

Mărturii cutremurătoare! Cum a murit românul plecat să culeagă sparanghel în Germania: ‘striga că vrea să trăiască, dar șefii l-au izolat într-o baracă și acolo a murit’

Mega-veste! Anumiți români vor fi scutiți de impozite

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare