Iran

sursa foto:  independent.md

Cotaţia petrolului și-a continuat tendinţa descrescătoare! Pentru prima dată după 2021, barilul a coborât sub 70 de dolari 

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul economic potenţial al problemelor de la Credit Suisse, după falimentul Silicon Valley Bank, cotaţia petrolului şi-a continuat miercuri tendinţa descrescătoare, ţiţeiul WTI, de referinţă pe piaţa americană, atingând cel mai redus nivel de după luna decembrie 2021.

 

 

 

În jurul orei 11:10 GMT, cotaţia barilului de ţiţei West Texas Intermediate (WTI) era în scădere cu 1,65%, până la 70,15 dolari, după ce anterior a coborât cu 2,2%, până la 69,76 dolari, cel mai scăzut nivel înregistrat după data de 20 decembrie 2021.

Echivalentul european, ţiţeiul Brent din Marea Nordului cu livrare în luna mai, era cotat în scădere cu 1,43%, până la 76,34 dolari per baril.

Preţurile de consum din SUA au crescut puternic în februarie, deoarece americanii s-au confruntat cu costuri persistente mai mari pentru chirii şi alimente, punând o dilemă pentru Rezerva Federală a SUA, a cărei luptă împotriva inflaţiei a fost complicată de prăbuşirea a două bănci regionale.

Vești proaste pentru zona euro! Băncile europene nu sunt complet în siguranță după prăbușirea Silicon Valley Bank

În paralel, acţiunile băncilor europene BNP Paribas, Société Générale şi Commerzbank au înregistrat miercuri o cădere de peste 10%, în timp ce acţiunile Credit Suisse s-au prăbuşit cu peste 20%, după ce principalul acţionar al băncii elveţiene, Saudi National Bank, a anunţat că nu îşi poate majora participaţia de 10% din cauza unor reglementări, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare